La identitat catalana conquereix als anglesos amb les seves varietats autòctones. El Regne Unit és un dels grans compradors de vi català i així ho han demostrat a l’espai gastronòmic Carousel de Londres. La DO Penedès s’hi ha presentat amb un sopar maridatge que ha enamorat a una quarantena de professionals del sector vinícola anglès i ha confirmat la bona acollida que té el producte dels vinicultors catalans al món. En concret, els anglesos han valorat molt positivament els vins tastats, tots ells elaborats amb varietats autòctones del Penedès, i amb el Xarel·lo com a emblema de la denominació d’origen.
Segons ha explicat la DO Penedès en un comunicat aquest dilluns, els professionals anglesos han destacat especialment la qualitat dels vins monovarietals. La Master of Wine, Sarah Jane Evans MW, ha estat l’encarregada de conduir el sopar, on els vins s’han pogut maridar amb plats elaborats amb productes locals, de temporada i sostenible. Aquest fet “ha permès descobrir als assistents el potencial gastronòmic dels vins Penedès”, han destacat. Enguany és el segona edició de la trobada de la DO Penedès amb professionals anglesos de la restauració i la botiga especialitzada i s’han presentat diferents vins de 16 cellers catalans: Can Feixes, Llopart, Vallformosa, Família Torres, Jean Leon, Eudald Massana, Vins el Cep, Maset, Sumarroca, Loxarel, Torre del Veguer, Parés Baltà, Alsina & Sardà, Albet i Noya, Mas Bertran i Celler Credo.

El futur és ecològic
La DO Penedès ja va confirmar que tota la seva producció seria ecològica de cara al 2025. Aquesta proposta demostra el compromís del territori amb l’avenç en la lluita contra el canvi climàtic i les noves regulacions europees. En aquest sentit, els vins que s’han presentat han estat la demostració real que l’ecològic és possible, el que encara ha aportat més aplaudiments per part dels professionals anglesos: “Molts dels participants en l’acte eren joves professionals, un fet que la denominació d’origen valora molt positivament per obrir-se a nous públics”, ha expressat la DO.