La identitat catalana conquereix als anglesos amb les seves varietats autòctones. El Regne Unit és un dels grans compradors de vi català i així ho han demostrat a l’espai gastronòmic Carousel de Londres. La DO Penedès s’hi ha presentat amb un sopar maridatge que ha enamorat a una quarantena de professionals del sector vinícola anglès i ha confirmat la bona acollida que té el producte dels vinicultors catalans al món. En concret, els anglesos han valorat molt positivament els vins tastats, tots ells elaborats amb varietats autòctones del Penedès, i amb el Xarel·lo com a emblema de la denominació d’origen.

Segons ha explicat la DO Penedès en un comunicat aquest dilluns, els professionals anglesos han destacat especialment la qualitat dels vins monovarietals. La Master of Wine, Sarah Jane Evans MW, ha estat l’encarregada de conduir el sopar, on els vins s’han pogut maridar amb plats elaborats amb productes locals, de temporada i sostenible. Aquest fet “ha permès descobrir als assistents el potencial gastronòmic dels vins Penedès”, han destacat. Enguany és el segona edició de la trobada de la DO Penedès amb professionals anglesos de la restauració i la botiga especialitzada i s’han presentat diferents vins de 16 cellers catalans: Can Feixes, Llopart, Vallformosa, Família Torres, Jean Leon, Eudald Massana, Vins el Cep, Maset, Sumarroca, Loxarel, Torre del Veguer, Parés Baltà, Alsina & Sardà, Albet i Noya, Mas Bertran i Celler Credo.

Imatge dels cellers que han participat en el sopar maridatge de la DO Penedès a l'espai gastronòmic Carousel Londres / Cedida
Imatge dels cellers que han participat en el sopar maridatge de la DO Penedès a l’espai gastronòmic Carousel de Londres / Cedida

El futur és ecològic

La DO Penedès ja va confirmar que tota la seva producció seria ecològica de cara al 2025. Aquesta proposta demostra el compromís del territori amb l’avenç en la lluita contra el canvi climàtic i les noves regulacions europees. En aquest sentit, els vins que s’han presentat han estat la demostració real que l’ecològic és possible, el que encara ha aportat més aplaudiments per part dels professionals anglesos: “Molts dels participants en l’acte eren joves professionals, un fet que la denominació d’origen valora molt positivament per obrir-se a nous públics”, ha expressat la DO.

Més notícies
Notícia: La Pansa Rosada: El nou ancestral de la influencer Marta Clot
Comparteix
La divulgadora de vi català a través de xarxes socials, treu al mercat el seu vi, elaborat 100% amb Pansa Rosa, del celler Alta Alella 
Notícia: Els nord-americans triomfen al món amb els vins californians
Comparteix
Els Estats Units va augmentar un 8,3% el volum de vi exportat en el primer semestre del 2024, fins als 114,7 milions de litres
Notícia: Menys raïm i més valor: Els vins catalans superen la caiguda de la producció mundial
Comparteix
La reducció de la producció global obre la porta a l'avenç en el posicionament dels vins catalans en el mercat i a una possible estabilització del sector
Notícia: Experiències enològiques de vins, el reclam dels cellers 
Comparteix
Els cellers han adoptat estratègies del màrqueting per apropar el reconeixement dels seus vins al públic en general, oferint activitats que mariden l’oci amb el tast de vins

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa