VadeVi
Viatge solidari per vins del Mediterrani en suport del poble ucraïnès

Des de l’inici de la guerra a Ucraïna han estat moltes les iniciatives solidàries que han sorgit en suport del poble ucraïnès. El sector del vi no n’ha estat cap excepció, que ha organitzat subhastes o embotellat vins especials, amb la venda dels quals volien aportar el seu granet de sorra a un poble que viu sota el terror de la guerra.

Ara, s’organitza una nova activitat que convida a sortir de ruta per l’arc mediterrani a través dels seus vins. La iniciativa sorgeix de la inquietud de diversos cellers, persones i entitats procedents de diversos punts de Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears, en un intent de col·laborar i donar suport a una societat que està patint i veient com la seva vida queda arrasada pels atacs de les forces russes.

Els elaboradors cedeixen vins singulars de la seva gamma per gaudir d’una sessió de tast que estarà dirigida per Ton Colet, Millor Sommelier de Catalunya 2022. L’acte tindrà lloc el dilluns 16 de maig al CETT (Av. de Can Marcet, 36-38 de Barcelona) a partir de les 18:15h de la tarda.

La Ruta permetrà viatjar de Castelló a l’Empordà, passant per la Terra Alta, terres de Ponent i el Penedès, on s’hi farà una parada una mica més llarga per destapar vins tranquils i escumosos; i enmig, una breu escapada a les Illes Balears. Serà un viatge a través de vins que embotellen l’essència de cadascun d’aquests territoris.

Els vins que formaran part del recorregut son:

  • L’Ancestral Marenostrum Garnatxa, de Bellmunt i Oliver (Castelló)
  • Ma Iaia Cinta Origen, celler Josep Vicens (Terra Alta)
  • L’Únic, celler L’Olivera (Lleida)
  • 7103 Giró, de 7103 Petit Celler (Mallorca)
  • Espontani 17, Terra de Marca (Penedès)
  • Baby Bubbles 100% Sumoll, d’El Jardí dels Sentits (escumós del Penedès)
  • AMB 2017, de Pujol Cargol (Empordà)

El preu per poder participar d’aquest viatge solidari és de 30€, i per assistir-hi, cal fer reserva prèvia ingressant l’import al número de compte de l’ONG World Central Kitchen del reconegut xef José Andrés [IBAN: ES67 0049 1803 5125 1177 0023].

La recaptació íntegra de la jornada es canalitzarà a través d’aquesta organització no governamental, que ja està duent a terme diverses accions en suport d’Ucraïna.

Aquesta activitat està organitzada per El Jardí dels Sentits, compta amb la col·laboració dels cellers Bellmunt i Oliver, Celler Josep Vicens, L’Olivera, 7103 Petit Celler, Terra de Marca i Pujol Cargol; i té el suport del CETT, l’Associació Catalana de Sommeliers i Pulltex.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa