VadeVi
[vídeo] Tast comentat del ‘Turons de la Pleta’ de Raimat
  • CA

Els turons que envolten el celler Raimat de Lleida són terrenys especials que donen vins singulars i molt expressius del seu origen. En aquest sentit, fa uns mesos que la marca va apostar per donar vida als raïms que hi creixien i creava la gamma ‘Turons‘, des de la qual posen al mercat dos vins, el Turons de Vallcorba negre, fet amb la varietat cabernet sauvignon; i un blanc, Turó de la Pleta, que embotella chardonnay.

Raimat, Turons de la Pleta

En aquesta conversa, el sommelier Ramon Roset i el responsable d’enologia del celler, Carles Escolar, expliquen algunes de les claus que defineixen la personalitat d’aquest chardonnay, tot recordant per exemple que és una varietat que s’adapta molt bé al terreny, i que un cop al celler, ha fet una llarga criança en botes de foudre de 4.000 litres, amb un impacte del torrat, mínim.

“Vam fer una maceració prefermentativa per extreure la màxima expressió de les pells, que també dona aquest color daurat al producte final”, comenta Escolar. Escolteu la conversa completa en aquest nou tast comentat que podeu recuperar al vídeo següent.

Coincidint amb la presentació de la nova gamma, Escolar compartia que aquest projecte dels Turons de Raimat vol pretén recuperar vins “icònics” com els Vallcorba, els Mas Castell o El Molí que ja feien al celler als anys 90. “El Turons és un dels punts culminants d’aquest procés de fer que cada gamma de vins tingui més personalitat“, clourà el director d’enologia del celler lleidatà.

Podeu recuperar també el tast comentat del Turons de Vallcorba negre 2018 del mateix celler.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa