VadeVi
Classes magistrals a l’Escola d’Enoturisme sobre regenerativa i maridatges

Les classes magistrals són un complement formatiu a la formació de Sommelier professional que imparteix el centre. L’Escola d’Enoturisme de Catalunya fa un pas més i permet aprofundir en alguns dels temes candents i de l’actualitat del sector que complementen l’oferta formativa del curs. Enguany es repeteix doncs un format que l’any 2022 va funcionar molt bé, segons avalua el mateix centre, i que, obertes a un públic general amb interès pel món del vi, va penjar el cartell de complet al cap de pocs dies d’haver anunciat les temàtiques.

Les tres conferències magistrals d’enguany ja estan confirmades i també tenen gairebé l’aforament complet. Parlaran d’agricultura regenerativa amb en Miquel Torres Maczassek, del llindar de la qualitat amb el Master of Wine Àlvaro Ribalta; i de maridatges amb el sommelier Javier Campo. Compartim més detalls de cada sessió.

Miquel Torres Maczassek, director general de Família Torres
Miquel Torres Maczassek, director general de Família Torres | Foto: Família Torres

Agricultura Regenerativa

  • Dia: 18 d’abril
  • Horari: de 17:00 h a 20:00 h

Amb Miquel Torres Maczassek, director general de Família Torres i representa, juntament amb la seva germana Mireia, la cinquena generació d’aquest celler familiar del Penedès amb més de 150 anys d’història. Llicenciat en Econòmiques i Empresarials per ESADE i l’Escola de Negocis Kenan-Flager de Carolina del Nord (Estats Units), també va estudiar enologia a la Universitat de Rovira i Virgili. Focalitza els seus esforços en l’elaboració de vins de vinyes singulars o finques històriques, la recuperació de varietats ancestrals i la lluita contra el canvi climàtic, implantant la viticultura regenerativa en les seves vinyes ecològiques per ajudar a capturar el CO2 atmosfèric i fixar-lo en el sòl, a més de recuperar la fertilitat natural de la terra, frenar l’erosió i fomentar la biodiversitat.

Alvaro Ribalta MW
Álvaro Ribalta, el primer Master of Wine català | Foto: MW

El llindar de la qualitat en els vins del món

  • Dia: 24 de maig
  • Horari: 17:00 h a 20:00 h

Amb Álvaro Ribalta, Master of Wine. Fundador i director de Massal Selection, empresa importadora i distribuidora de vins, així com a plataforma de venda online. Des de 2014 treballa a Indigo Wines, on ha estat el director de desenvolupament de negocis i ara és el comprador de vins espanyol. El 2021 va proclamar-se Master of Wine, l’espanyol més recent.

Javier Campo
El sommelier Javier Campo en una imatge recent | Foto: cedida

Desafiant els maridatges més enllà dels tòpics

  • Dia: 21 de juny
  • Horari: de 17:00 h a 20:00 h

Amb Javier Campo, sommelier des de fa més de tres dècades. Ha treballat com a cap de sala i sommelier a diversos restaurants amb Estrelles Michelin i Soles Repsol. Actualment, compagina el seu treball com a sommelier i assessor gastronòmic, a més de la prescripció de vins i altres begudes en mitjans especialitzats. Elabora vins a Terra Alta al Projecte Vi-Nomis del Celler Menescal. Membre de l’Associació Catalana de Sommeliers i de l’Associació Espanyola de Periodistes i Escriptors del vi. És autor del llibre l’Art del Maridatge.

Seu i modalitat d’inscripcions

Les classes es faran a la seu de l’Escola Enoturisme de Catalunya, al carrer Amàlia Soler, 29 de Vilafranca del Penedès.

El preu de les classes és 50 euros per una sessió, vuitanta per dues i 105 per assistir a les tres. La reserva de plaça efectiva es realitzarà un cop fet l’ingrés de la quota d’inscripció. Podeu demanar més informació per correu electrònic o fer les inscripcions directament a través d’aquest enllaç.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa