VadeVi
Tràmits, gestions i subvencions per vendre vi al món
  • CA
Bitllets d'euro

!–akiadsense–>

Exportar consisteix en transportar i vendre béns i serveis a un país estranger. És una pràctica habitual en el món del vi i el cava, i de fet els seus defensors l’entenen com a positiva pel simple fet que permet diversificar els mercats a qui es col·loca el producte. Catalunya exporta força vi, però encara hi ha molts cellers que no s’han estrenat. Els tràmits són llargs i sovint feixucs, i a més, pot suposar una despesa econòmica important. El cert, però, és que existeixen diverses línies d’ajuts destinades a subvencionar aquesta exportació de vins i caves i que permeten cobrir, com a mínim, una part de la despesa global de les accions.

Núria Ruiz és la responsable de Qualiavins, una empresa especialitzada en exportació vinícola que, a més, coneix al detall tot el referent als ajuts i subvencions que existeixen. Ruiz compartirà part d’aquest coneixement amb els estudiants del curs “Exportació de vins i caves“, que imparteixen la Wine Business School i la Universitat Rovira i Virgili. “Existeixen diversos programes de la Unió Europea que estan destinats a l’ajut en exportació com per exemple, els que tenen en marxa a l’ICEX, a Acció, al Departament d’Agricultura”. “El problema -afegeix- és que potser no es coneixen o que no se sap al detall quin tipus de cobertura donen”.

Ruiz diu que hi ha ajuts en suport a la promoció de productes vínics en mercats europeus i en països tercers, de fora de la Unió Europea. I que aquests ajuts poden cobrir des de despeses de bitllets d’avió, en el cas que es faci un viatge per a presentar productes; cobrir la participació a fires de vins o poder convidar un importador estranger perquè conegui el celler i els productes que s’hi elaboren.

El curs també dona eines per aprendre o entendre quins processos cal fer per a tramitar-los. “No estem parlant només de la paperassa inicial, quan es fa la petició de subvenció, sinó també de la justificació que cal fer un cop ha estat acceptada”, continua la directora de Qualiavins. “I aquí també tenim present el concepte de rendibilitat, perquè davant un ajut determinat, cal ser conscients del temps que hi haurem de dedicar i del resultat que en podem obtenir. És a dir, si es vol viatjar a un destí europeu per participar a una fira i la possibilitat de subvenció no supera els 200 euros, potser no val la pena haver perdut temps omplint formularis, perquè no cobrirà molta de la despesa total”.

Fitxa tècnica del curs Exportació de vins i caves

  • Dates: del 7 de març al 30 de maig del 2018
  • Horari: Dimecres de 16:00 h a 20:00 h
  • Ubicació: Wine Business School (c/ Amàlia Soler, 29 de Vilafranca)
  • S’imparteix semi presencial
  • Durada: 70 hores
  • Preu: 650 euros
  • Més informació i inscripcions, en aquest enllaç.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa