VadeVi
Agustí Torelló Sibill culmina amb el nou celler tot un projecte de vida

“És un somni fet realitat“. Agustí Torelló Sibill utilitzava aquestes paraules per referir-se al nou celler que tot just inauguraven aquesta setmana a Sant Sebastià dels Gorgs. “És la culminació d’un projecte de vida“, afegia en l’acte que oficialitzava la posada de llarg d’un projecte iniciat l’any 2018 i que es va veure interromput per la pandèmia. I ho diu ara,m des dels seus 61 anys, després d’haver dedicat tota la seva vida a treballar per la vinya i el vi, i deu anys després d’haver endegat el seu projecte més personal. “Porto 42 veremes i l’experiència m’ha permès veure i entendre que estem un sector en constant evolució”.

AT Roca es va idear l’any 2013 gràcies a la col·laboració dels germans Agustí i Lali Torelló i el fill del primer Agustí Torelló Roca. “És un projecte coral“, apuntava el jove; “un projecte col·laboratiu, afegia la tieta, des del qual sempre hem volgut teixir aliances amb el territori“. En aquest sentit, s’hi sumava l’Agustí pare insistint en el fet que “aquest és un projecte del i per al Penedès”. “No pots triar on neixes, però sí on vols arrelar vinícolament”, deia en un to emocionat, però el que està clar és “què la identitat està al territori”.

Un projecte funcional, estètic i sostenible

El celler ha estat construït per un equip d’arquitectes de Sant Sadurní encapçalats per Antonio Núñez i ha estat pensat i concebut per tal que compleixi una doble funció estètica i funcional. “És modern, eficient i sostenible“, apuntava la família. Està integrat en una finca pròpia de 12 hectàrees i pretén ser 100% eficient des del punt de vista energètic, per això ha instal·lat diverses plaques que els donarà certa autonomia elèctrica i també un sistema de d’aprofitament d’aigües pluvials.

De fet, aquesta darrera verema ja ha entrat al nou celler, insistint en el valor de poder “vinificar vora les vinyes“, apuntava Agustí Torelló fill; però el projecte, dirà, encara ha de continuar en una segona fase amb l’ampliació de la cava on faran reposar les ampolles per fer les criances. El celler, en l’actualitat, compta amb dipòsits d’acer, botes, foudres, àmfores de fang i ous de ciment. “Volem seguir fent vins que parlin de territori”, explica el jove. I sumar-hi una oferta enoturística que convidarà a visitar-los. Una proposta que aplaudia també l’alcalde d’Avinyonet del Penedès, Cèsar Herráiz i Pujol, tot insistint que “cal fer valdre un territori idíl·lic al qual hem de ser capaços de donar-li futur”.

Un futur vinícola pel Penedès

Precisament de futur parlava Agustí Torelló Roca, qui comparteix que després de viatjar i formar-se, ha tornat a casa amb la voluntat d’arrelar-s’hi. “Hem de garantir relleu generacional per assegurar un futur al Penedès”, comenta; perquè si no, afegirà, “sense projectes com aquest, acabarem veient només polígons industrials i infraestructures en substitució de tot el fantàstic paisatge de vinyes que tenim en l’actualitat”.

Més notícies
Ampolla de Clàssic Penedès | web DO Penedès
Clàssic Penedès, la nova DO catalana
Comparteix
Diversos elaboradors d'aquests escumosos conduiran xerrades al Fòrum Gastronòmic per explicar el procés que han iniciat per esdevenir una denominació d'origen
Vinyes de cellers que elaboren Clàssic Penedès | cedida
Verema 2021 dels Clàssic Penedès, 100% ecològica i en línia amb els ODS de les Nacions Unides
Comparteix
L'entitat es compromet a pagar el raïm entre 0,60 i 0,90€ el quilo

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa