VadeVi
Alba Balcells: “Esperem que les noves xifres de consum de vi català consolidin l’actual tendència creixent”
  • CA

La directora de l’INCAVI, Alba Balcells, ha donat el tret de sortida a l’Aula de la Setmana del Vi Català que avui s’inaugura a Fira de Barcelona, el marc del Gastronòmic Forum. Balcells comentava en una breu entrevista amb la periodista Ruth Troyano que encara amb “tota la il·lusió i una vocació transformadora” un mandat que vol ser útil i en el qual puguin acompanyar el sector del vi de Catalunya.

Ens hem d’alinear amb els reptes actuals del vi“, diu la directora, “un sector canviant sobretot en els últims anys” i continuar donant el prestigi que mereix els vins catalans, fent-los “encara més coneguts a ulls del món“. Recorda, en aquest sentit, que les xifres de consum intern es troba al voltant dels 41,5%, i que esperen que en la propera actualització prevista per primers de l’any vinent pugui confirmar l’increment demostrat i constant dels últims anys, que estaria fantàstic poder “sumar-hi entre 4 i 5 punts”, s’aventurava.

També ha tingut paraules per la figura del pagès i el viticultor, peces clau d’aquest sector, a qui s’ha de donar el suport per garantir que es pugui guanyar la vida fins el punt que es pugui reforçar la musculatura del sector i garantir fins i tot un relleu generacional al país.

Des d’un punt de vista més personal, Balcells ha confessat que dirigir l’INCAVI li permet reconnectar amb els seus orígens i una vinculació amb la terra, “una reconciliació amb una vocació latent”, deia, i que en els últims dies ha gaudit d’una “garnatxa excepcional de l’Empordà” -del celler Vinyes dels Aspres-, i que les últimes vinyes que ha visitat són les que va cultivar un dels seus antecessors al capdavant de l’entitat del vi a Catalunya, Oriol Guevara. “Ha estat un petit homenatge i record a la seva figura”, ha conclòs.

També us pot interessar:

Més de 130 activitats arreu de Catalunya en motiu de la Setmana del Vi Català

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa