VadeVi
L’amenaça de vaga posa en perill la verema a La Rioja

Els treballadors dels cellers de La Rioja amenacen els propietaris de fer vaga durant la verema. Aquests dies ja van organitzar una proposta a Haro demanant que es millorin les propostes d’increments salarials que els han fet els seus patrons i, si no ho fan, adverteixen que començaran a fer aturades durant la verema. A més d’aquesta concentració, membres dels sindicats UGT, CCOO i USO també es van reunir a la plaça del Mercat de Logroño, davant de la seu de la Federació d’Empreses de La Rioja (FER) per mostrar el seu descontentament amb la situació.

La negociació col·lectiva va acabar sense resultats

Aquesta disputa va començar fa més d’un mes, quan les negociacions col·lectives entre patronal i sindicats no van donar els resultats que esperaven els darrers. Els representants dels cellers van proposar prorrogar el pla salarial que es va introduir l’any 2021, però els representants dels treballadors no hi van estar d’acord.

Els treballadors no volen perdre poder adquisitiu

El problema és que, si bé el pla proposa pujades del 3% anual, actualment l’Índex de Preus del Consum (IPC) és del 5,7% i, per tant, els sindicats afirmen que això faria que els treballadors perdessin poder adquisitiu progressivament. La seva contraproposta és, actualment, que els increments salarials vagin en línia amb l’IPC.

Al principi de les negociacions, la patronal va fer una proposta de salaris fins l’any 2025, però els sindicats la van rebutjar perquè la incertesa sobre com evolucionaran tant l’inflació com el cost de la vida no permeten saber si són suficients o no. El col·lectiu afectat per aquesta negociació comprèn aproximadament 2.400 treballadors dels cellers de La Rioja i és per això que, si no s’hi troba una solució, estan disposats a començar a fer vagues en el moment en què l’impacte seria més perjudicial per als empresaris, és a dir, durant la verema.

Més notícies
Freixenet pagarà el raïm a 30 cèntims el quilo, el mateix que va provocar la vaga dels pagesos
Comparteix
La companyia comprarà la mateixa quantitat que l’any passat i preveu treballar amb 500 viticultors del Penedès
La xarxa s’omple de suports a la vaga dels viticultors del cava
Comparteix
Des de les 9h d'aquest matí els viticultors es mobilitzen i fan marxes lentes cap a les portes dels diferents cellers a Vilafranca i del Penedès i Sant Sadurní
La vaga dels pagesos del cava vol paralitzar la verema aquest dijous
Comparteix
S'han fet públiques algunes adhesions a la vaga mentre les grans empreses anuncien que no rebran raïm
Els treballadors de Codorníu faran vaga indefinida a partir del 8 d’abril
Comparteix
D'aquesta manera rebutgen l'Expedient de Regulació d'Ocupació que preveu l'acomiadament de 79 persones

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa