VadeVi
El concurs de sommeliers anuncia les tres candidatures que van a la final

Aquest matí eren disset els aspirants a millor sommelier de Catalunya de 2023. Ara, superades les primeres proves de la competició, la llista ha quedat reduïda a tres. Anna Casabona, Marta Cortizas i Toni Albiol han destacat en l’examen teòric, una prova de tast escrita de dos vins, un d’ells en un idioma estranger i una prova sorpresa per acabar. Un jurat tècnic, presidit per Carles Aymerich, Sommelier del Mas Marroch (El Celler de Can Roca), ha estat qui ha supervisat les diferents proves en aquesta primera fase.

Els tres finalistes

Els tres concursants han de continuar competint aquesta tarda en la fase final, en la qual s’ls demana que superin una prova sorpresa, una prova de servei, un tast i identificació de productes, la detecció de continguts erronis en una carta de vins, la presa d’una comanda i el suggeriment de maridatges i, finalment, una prova de decantació i estil. En aquesta fase del concurs al jurat s’hi afegiran diferents sommeliers de les comarques tarragonines.

Recordem qui són i la trajectòria dels tres sommeliers que estan a la final.

Anna Casabona. Sommelier i enòloga per la Universitat Rovira i Virgili i Diploma WSET Londres. Actualment, és sommelier i delegada comercial de Juvé & Camps i Primeres Marques, amb més de 20 anys d’experiència al capdavant del càtering i botiga de vins El Rebost i 7 anys al Celler de Capçanes.

Toni Albiol. Sommelier per l’Escola Espiells, MBA a Belpost i tècnic en Tast de Vins en el Centre Cultural Família Torres. Actualment, fa de director tècnic, gerent i sommelier a l’Enoteca Divins de Martorell. Compta amb un ampli bagatge professional en formació i comunicació de la cultura del vi a ràdio (El Tirabuixó) i TV Baix Llobregat.

Marta Cortizas. Sommelier a l’Instituto Galego do Vino. Responsable de gestió i organització de Serveis de Restauració al CETT i Diploma WSET3 de Londres. Té experiència laboral al Restaurante Casa Olla i actualment està al Celler de Can Roca.

Finalitzades les proves, es donarà a conèixer el guanyador en el marc de la Nit del Sommelier que tindrà lloc al Restaurant del Club Nàutic de Salou.

Més notícies
Anna Casabona, concursant d'edicions anteriors optant pel títol | Foto: ACS
Disset aspirants opten a convertir-se en millor sommelier de Catalunya 2023
Comparteix
Aquest dilluns 27 de març s'enfrontaran a diverses proves teòriques i pràctiques a la Societat El Círcol de Reus
Ton Colet, millor sommelier de Catalunya 2022, al centre, amb Anna Casabona i Toni Albiol, els dos finalistes de la passada edició | E.V.
El millor sommelier de Catalunya 2023 es decidirà a Reus
Comparteix
El mateix 27 de març, un cop finalitzades les proves, tindrà lloc la 'Nit del Sommelier' al Club Nàutic de Salou

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa