VadeVi
L’expropietari de Reserva de la Tierra es nega a declarar
  • CA

Aquest dijous 29 de setembre finalment s’ha vist entrar la primera persona al jutjat d’instrucció número 3 de Reus per prestar declaració respecte al cas del presumpte frau de Reserva de la Tierra. Tot i així, Felipe Francisco G., expropietari de l’empresa vitícola, s’ha acollit al dret a no declarar i no ha respost ni a les preguntes del seu advocat ni a les del jutge que porta el procés judicial.

Així ho apunta l’ACN, com també el fet que el magistrat li ha requerit que identifiqui la persona que haurà de respondre en nom de les societats que integren Reserva de la Tierra. De moment, la resta de càrrecs de la companyia estan citats a declarar el 13 i 14 d’octubre. La denúncia contra Reserva de la Tierra la va interposar DOQ Priorat, DO Terra Alta i DO Montsant, i s’hi van unir DO Tarragona i DO Catalunya per una una presumpta falsificació, entre d’altres, en l’etiquetatge de prop de 40 milions d’ampolles de vi.

Un presumpte frau que ve de lluny

La d’aquest dijous ha estat la primera declaració del procés judicial en el cas que investiga el presumpte frau d’ampolles de vi que es va fer públic la tardor de l’any passat. Inicialment, s’havia de celebrar fa tot just una setmana, però un assenyalament urgent d’un dels advocats de les DO va obligar a posposar una setmana aquesta cita.

D’aquí dues setmanes, els dies 13 i 14 d’octubre, es preveu que se celebrin les declaracions a cinc persones més investigades. Es tracta d’antics càrrecs a l’empresa de les Borges del Camp que treballaven a Reserva de la Tierra quan suposadament es van dur a terme les accions fraudulentes. Actualment, el cas no està sota secret de sumari. D’altra banda, els actius de la companyia han estat comprats recentment per un fons d’inversió després del concurs de creditors que ha dut a terme el Jutjat Mercantil número 1 de Tarragona.

Una investigació iniciada l’any passat

En un primer moment, els consells reguladors de la DOQ Priorat, DO Terra Alta i DO Montsant van interposar una denúncia a la qual més tard s’hi van adherir dues denominacions d’origen més, la DO Catalunya i la DO Tarragona. A l’octubre de 2021, els Mossos d’Esquadra van intervenir fins a 750.000 ampolles de vi i 3,2 milions de distintius de garantia falsos en un operatiu contra l’empresa vitivinícola Reserva de la Tierra. El procés judicial està obert pels presumptes delictes de falsificació, estafa i introducció al mercat d’una denominació d’origen.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Gironí. a setembre 30, 2022 | 05:57
    Gironí. setembre 30, 2022 | 05:57
    Aixó de les D.O ja comença a fer pudor. El que compta és que un producte sigui bo i prou. Conec un cas d'un gironí que va fer un viatge a Córdova per carregar una partida de pernils serrans. I en arribar, va veure, per l'etiqueta que duien els pernils que eren el·laborats a Girona mateix. Va treure les etiquetes i els comercialitzà; tothom els va trobar boníssims. Ben segur que ho eren.
    • Icona del comentari de: Anònim a desembre 11, 2022 | 09:05
      Anònim desembre 11, 2022 | 09:05
      Tu tambe vius dels robatoris?
    • Icona del comentari de: Àngels a desembre 12, 2022 | 10:04
      Àngels desembre 12, 2022 | 10:04
      Jo crec que lo de les DO. no es cap enganyifa, es ben lógic i de país desenvolupat. Les lleis i les normes estan per cumplir-les. L'avaricia humana no te límits... no recordeu la corrupció que hi va haber amb l'oli!?... Es va introduir en la xarxa slimentària oli de colza no apte pel consum humà, i moltes perdones van enmalaltir. No diguis més begenades company!!!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa