Aquest dimecres s’han extret les últimes 465 ampolles de Malvasia de Mar que hi havia al fons del Port d’Aiguadolç de Sitges, a 3,5 metres de fondària. L’extracció ha estat feta per l’ajuntament de la localitat, el port i el Celler de l’Hospital, que el comercialitzarà i també el farà protagonista d’una nova activitat enoturística. La gàbia extreta, i que contenia les ampolles, ha estat submergida des del passat 27 de juny de 2022 fins aquest dimecres, 26 d’abril de 2023.
La primera criança submarina a l’interior d’un port
La Malvasia de Mar és un producte molt especial perquè prové de la primera criança submarina que es fa dins d’un port. La seva principal característica és el seu potencial aromàtic, la seva persistència i la seva columna vertebral, que és l’acidesa que li dóna un nervi i una vida que la fa apta per a criances com a Dolça i Seca així com en vi tranquil. En el cas concret de la Malvasia de Mar, l’envelliment submarí augmenta i potencia la mineralitat del vi, proporcionada pel massís del Garraf.

Una nova activitat enoturística a Sitges
Properament, el Centre d’Interpretació de la Malvasia de Sitges posarà en marxa una nova activitat enoturística al voltant d’aquest vi, anomenada “Malvalsia i Aiguadolç. Visita i tast amb envelliment submarí”. Amb un preu de 40€ per persona, inclourà l’entrada a l’espai museístic del Corral de la Vila, un edifici històric del segle XVIII; una visita guiada pel complex modernista i per la vinya urbana i, finalment, un tast guiat de malvasies, que inclourà no només la Malvasia de Mar amb envelliment submarí sinó també el Blanc Subur 2022, tot plegat acompanyat d’un petit mos o d’un refrigeri.