Hem decidit personar-nos contra la causa oberta pel cas del presumpte frau de Reserva de la Tierra“. Ho confirma a Vadevi el Secretari d’Alimentació, Carmel Mòdol, amb aquesta justificació: “Si el presumpte frau es demostrés cert, podria suposar un greu perjudici contra el nostre sistema vitivinícola“. I sobretot, insisteix, “si s’acaba confirmant com a certes les xifres o el volums dels quals s’està parlant”, diu referint-se al nombre d’ampolles o etiquetes que s’haurien confiscat presumptament fraudulentes.

Mòdol també confirma que ja s’ha informat d’aquesta decisió a les denominacions d’origen de Catalunya afectades i que ara estan pendents que el jutge o jutgessa que porta el cas ho accepti a tràmit.

Carmel Mòdol, secretari d’Alimentació | Gencat

De fet, el Secretari ja havia posat l’enfoc en aquest aquest perjudici contra la reputació de les entitats del vi de Catalunya en una entrevista concedida a aquesta mateixa capçalera fa menys d’una setmana. Aleshores, apuntava “sumat al greuge que pot suposar la situació en general, pot tenir efectes significatius contra la reputació i marca de les entitats o productors de vi català. “Crec que el consumidor no està sent especialment alarmista amb la situació, però sí que s’ha posat en entredit la bona feina que estan duent a terme les denominacions d’origen de Catalunya”, declarava.

De fet, fa pocs dies, l’Administració pública, a través de les paraules del Secretari i de l’Institut Català de la Vinya i el Vi, ja havia manifestat obertament el seu suport a les denominacions d’origen afectades, que a dia d’avui en són cinc. D’entrada, quan es va destapar la presumpta irregularitat, afectava les DO Terra Alta, DO Montsant i DOQ Priorat, i més recentment s’ha sabut que la investigació hauria trobat presumptes etiquetes fraudulentes també de les denominacions d’origen Tarragona i Catalunya.

De fet, sumat a aquesta, també s’han personat contra la causa totes les DO afectades, sent la última, la DO Catalunya que sembla que ho hauria fet ja al 2021, malgrat no s’ha destapat la possible implicació en el cas fins aquest mateix any.

De moment, continuen les investigacions dels Mossos d’Esquadra per poder esclarir la magnitud de tot plegat.

Nou comentari

Comparteix