VadeVi
‘Mercados del Vino’ premia Perelada per la seva gestió enoturística

Perelada va rebre aquest dimarts el Premi a la Millor Gestió Enoturística de la publicació ‘Mercados del Vino y la Distribución’. El jurat, amb representants de la Federació Espanyola del Vi, l’INCAVI, Asaja o la Interprofessional del Vi, va valorar especialment el nou celler de Perelada, una nova aposta que ha rebut 15.000 visites en només un any i que ha estat elogiada per noms importants del sector. A la darrera ronda, el celler català s’ha imposat a Abadía Retuerta i Marqués de Riscal, els altres dos finalistes.

Félix Solis, president i CEO dels Cellers Felix Solis Avantis, amb Eugeni Llos, director del celler Perelada | Foto: Perelada

Una ‘proposta experiencial’ de qualitat

Així, el nou celler, obert el 2022, ha vist reconeguda la seva ‘proposta experiencial’ que, més enllà del punt de vista vinícola i de l’enoturisme d’excel·lència, aposta per un concepte que reuneix alta gastronomia, patrimoni històric, naturalesa, paisatge, esport, oci, art i cultura. La unió d’una proposta enològica d’avanguarda i d’un projecte consolidat en l’arquitectura del paisatge ideat per RCR arquitectes, guanyadors del Premi Pritzker 2017 i que ha estat la primera d’Europa a rebre la certificació LEED® Gold, la màxima qualificació mundial com a edificació sostenible. 

Perelada vol “compartir” el seu celler

El premi va ser recollit per Eugeni Llos, director del celler i director general de Perelada Resort, a la gala dels XVI Premis Empresarials MVD, que es va celebrar a la Real Casa de Correos de Madrid. Llos va declarar que ser reconeguts “entre alguns dels noms més cèlebres” del sector “enorgulleix enormement” el celler i els indica que van “per bon camí”. Perelada, va continuar, ha volgut “compartir aquest magnífic celler” amb tots els qui estimen el vi, cuidant els detalls de l’experiència, amb la màxima premissa d’emocionar i sorprendre a través d’un concepte singular”.

Una experiència aplaudida arreu del món

Des que va començar l’activitat enoturística, el juny de 2022, a més de rebre un gran número de visitants Perelada també ha estat aplaudit per crítics i experts de tot el món per una experiència única. La seva idea gira al voltant de l’enoturisme experiencial, projectant el somni de la família, la seva aposta pel territori, l’arquitectura, la sostenibilitat, la qualitat i l’enoturisme.

El visitant viatja sota terra i comença un recorregut laberíntic pel celler i una representació de les cinc finques de Perelada. L’itinerari continua per passarel·les elevades per no interferir amb els equips d’enologia i acaba a la sala de tasts, amb la possibilitt de conèixer anyades antigues, formats especials de vins de sèrie limitada i productes per a col·leccionistes. Al mateix celler, els visitants també poden gaudir el ‘wine bar’ Celler 1923, amb una oferta de plats tradicionals elaborats com fa un segle, amb un toc avantguardista i maridats amb vins Perelada.

Una part d’un projecte de gran envergadura

Aquesta proposta s’emmarca en un projecte de gran envergadura que inclou el castell de Peralada i el monestir del Carme, amb l’església i el claustre gòtics del segle XIV, el museu del vi, la col·lecció de vidre, l’excepcional biblioteca, els jardins, l’Hotel Peralada 5*, el Wine Spa, el camp de golf, el Festival de Música del Castell de Peralada, el Casino Peralada, dues botigues de vins i quatre propostes gastronòmiques: a més del Celler 1923, el restaurant Castell Peralada (1*Michelin), el restaurant L’Olivera i el restaurant Shiro by Paco Pérez.

Més notícies

El Grup Perelada es queda amb el 90% de ‘Wineissocial’

Ha comprat el 79% de la distribuïdora i la suma a l'11% que ja tenia en propietat
:  - Mobile
Perelada inaugura les noves instal·lacions del seu projecte més ambiciós | cedida

El nou celler de Perelada estrena l’enoturisme per Sant Joan

Fa pocs dies que han obert les portes de les noves instal·lacions i ja han rebut més de 1000 sol·licituds de visita
:  - Mobile
Les instal·lacions del nou celler de Perelada | cedida

El nou celler de Perelada suma art, arquitectura i emoció als seus vins

Fa vint anys que es va idear i ara, superats uns tres anys d'obres, obren portes les noves instal·lacions amb tot un ambiciós projecte per endavant
:  - Mobile

Perelada crea el celler dels seus somnis

Les noves instal·lacions ocuparan uns 18.000 m2 i tindran una capacitat de producció que superarà els dos milions d’ampolles de vi l'any
:  - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa