VadeVi
Una subhasta benèfica de raïm recapta uns 10 mil euros
  • CA

Aquests dies es parla molt de collites, de preus de raïm, de quines son les varietats que toca collir segons maduració…, però el cert és que la verema té milers de cares que s’escapen de la pròpia activitat productiva.

En aquesta capçalera hem parlat sovint d’una vessant més solidària, que veiem a través d’experiències i activitats que tenen molt a veure amb el compromís i les bones pràctiques. Una d’elles, arriba ara des de l’Agrupació d’Agricultors del Pla de Manlleu i una acció que ha permès beneficiar la tasca social de la Creu Roja.

L’Agrupació que aglutina diversos viticultors de l‘Alt Camp i el Baix Penedès ha organitzat la subhasta de la verema d’una de les seves finques de montònega ubicades a la zona de conreu d’Aiguamúrcia, Querol i el Montmell, a més de 500 metres sobre el nivell del mar. Ho feien a finals d’agost, en una trobada on hi van participar diversos cellers del territori convidats a posar sobre la taula quant estaven disposats a pagar per un quilo de raïm.

Marta Vidal, a la dreta de la imatge, el dia de la subhasta | Foto: Marta Vidal

Hi participaren cellers com Loxarel, Suriol del Castell, Vilarnau, Vallformosa, Codorníu, Freixenet i Heretat Mascorrubí. I a partir d’un preu de sortida de 70 cèntims, van anar jugant fins aconseguir tancar el tracte amb 1,30 euros/kg. La venda se l’ha endut Vallformosa, i segons la previsió de la collita d’enguany, tot apunta que s’està parlant d’uns 7.000 quilos de raïm, i que l’import total de la subhasta superarà els 10.000 euros.

Marta Vidal, CEO de Vallformosa, comparteix amb Vadevi que estan “molt contents” amb el resultat. Tenien clar, comenta, que havien de participar i donar suport a la iniciativa, però en cap cas imaginaven que es podrien endur la venda final. Per això, apunta, “estudiarem amb l’equip tècnic on podem destinar el producte, però encara no hem pensat què farem amb la montònega, explica la CEO.

Sigui com sigui, des de Vallformosa tenen clar que cal donar suport a aquest territori. “Sempre hem escoltat els viticultors de la zona del Pla de Manlleu, els sentim propers, treballen en benefici de l’entorn i han fet un esforç important per captar el talent jove”, comparteix Vidal. I ells també la valoren a ella, que en el primer acte que van organitzar des de l’Associació li van donar un dels premis en reconeixement a aquest suport.

Més notícies
Washington acull una nova subhasta de vins  | Foto: GeAuction
Washington recapta 4 milions de dòlars en subhastes de vins
Comparteix
L''Auction of Washington Wines' destinarà l'import a enfortir la indústria vitivinícola de l'Estat nord-americà
L'Estació Espacial Internacional
El “vi de l’espai” se subhasta i s’espera que arribi al milió de dòlars
Comparteix
Una de les ampolles que va envellir 14 mesos a l'Estació Espacial Internacional acabarà a la casa Christie's
Subhasta de 800 plaques de Cava en solidaritat amb Càritas
Comparteix
La Guia de Vins de Catalunya, els Premis Vinari i la Confraria del Cava col·laboren en aquesta iniciativa

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa