VadeVi
‘Wineries for Climate Protection’ fa rècord de cellers certificats el 2022
  • CA

La iniciativa Wineries for Climate Protection (WFCP) ha batut el seu rècord de cellers certificats el 2022. Segons ha informat la Federació Espanyola del Vi (FEV), impusora del segell, a través d’un comunicat, durant els darrers 12 mesos 24 cellers van superar per primer cop l’auditoria de verificació per al certificat i, sumades a les que ja ho havien fet anteriorment, arriben a un total de 60.

Des que es va otorgar el primer segell WfCP, l’any 2016, mai no s’havien certificat tants cellers en un sol any. El 2022, la que en el moment de la seva fundació era la primera i única certificació específica per a cellers en matèria de sostenibilitat mediambiental va sumar 24 cellers, dels quals només el mes de desembre, van ser 7 Bodegas La Horra, Bodegas de Sarría, Bodegas Más Que Vinos, Altos de Torona, Finca Valpiedra, Bodegas Illana i Bodegas Protos.

Tots aquests cellers, doncs, i els que havien passat l’auditoria anteriorment, han demostrat el seu compromís i la seva bona feina en els quatre pilars de sostenibilitat mediambiental que, fins ara, avaluava el certificat: reducció d’emissions de gasos d’efecte hivernacle, eficiència energètica i ús de renovables, reducció de residus i gestió de l’aigua.

El segell enguany canvia de nom per mostrar com ha ampliat els seus objectius
El segell enguany canvia de nom per mostrar com ha ampliat els seus objectius

El segell creix en ambició

Aquest any de rècord, però, també és el d’un punt d’inflexió en aquest sistema de certificació. A partir de l’1 de gener, ha passat a anomenar-se ‘Sustainable Wineries for Climate Protection’ (SWfCP) i també inclourà altres criteris com la sostenibilitat social, econòmica i de governança, que s’inclouran a l’auditoria que hauran de superar les empreses. Així, el certificat s’alinia de manera més precisa amb els objectius de desenvolupament sostenible (ODS) de les Nacions Unides i també s’adapta a les exigències de la distribució i els consumidors.

Els 60 cellers que han obtingut el certificat fins ara tindran fins el 31 de desembre d’enguany per superar l’avaluació amb els nous requisits i mantenir-lo. Els qui el sol·licitin per primer cop aquest anys, d’altra banda, ja ho faran sota el nom i les condicions de SWfCP.

Més notícies
Segura Viudas
Segura Viudas revalida el certificat ‘Wineries for Climate Protection’
Comparteix
El celler del Penedès aconsegueix aquest important certificat mediambiental per tercera vegada consecutiva
Caves Vilarnau
Vilarnau ha aconseguit la certificació “Wineries for Climate Protection”
Comparteix
Les mesures de sostenibilitat impulsades per aquesta cava per lluitar contra el canvi climàtic l'han fet valedora d'aquesta certificació
El celler ha reduït la petjada de carboni introduint millores com ara rebaixar el consum d'energia elèctrica
Perelada obté el certificat ‘Wineries for Climate Protection’
Comparteix
Aquesta és l'única credencial per al sector del vi en matèria de sostenibilitat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa