VadeVi
La Federació Espanyola del Vi amplia el seu segell verd
  • CA

La Federació Espanyola del Vi (FEV) va presentar aquest dilluns passat l’ampliació del seu segell verd per a cellers. Amb un canvi de nom que el farà passar a dir-se ‘Sustainable Wineries for Climate Protection’ (SWCP), es posarà en marxa a partir de 2023 i, a més dels criteris mediambientals, n’inclourà de sostenibilitat social, econòmica i de governança, i els cellers els hauran de complir si volen aconseguir o mantenir el segell.

“Una iniciativa molt sòlida i puntera”

El president de la FEV, Emilio Restoy, va explicar a la presentació, que va tenir lloc a la seu del ministeri espanyol d’Agricultura, que SWCP és una “iniciativa molt sòlida i puntera” que vol posar el sector “als nivells més alts d’exigència” en aquesta matèria, aliniant-se completament amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible i responent al que demana “el consumidor, la distribució i la societat”. En un moment crític, va afirmar “no només no podem fer un pas enrere” sinó que cal “pensar i actuar de manera global i col·lectiva”.

La nova certificació tindrà criteris més amplis i més exigents que fins ara | FEV
La nova certificació tindrà criteris més amplis i més exigents que fins ara | FEV

Una auditoria molt més àmplia i a fons

Així doncs, a partir del primer de gener de 2023, els cellers hauran de superar una auditoria molt més a fons i que més enllà del medi ambient, que ha estat revisat per incorporar més aspectes, també inclourà la sostenibilitat social, com ara la relacionada amb els treballadors i proveïdors, però també amb el territori, la cultura local i la seguretat i salut dels consumidors; economia, amb criteris d’eficiència i resiliència; i governança, amb el comportament ètic, la gestió i comunicació de la sostenibilitat… Pel que fa a la cinquantena de cellers que han rebut el certificat fins ara, disposaran d’un període de transició per adaptar-se als criteris que puguin no complir i, aixi, mantenir aquest segell que els distingeix com a sostenibles.

El govern espanyol ho considera “el camí que hem de seguir”

A la presentació, el secretari general d’Agricultura i Alimentació del govern espanyol, Fernando Miranda, va destacar que aquest és “el camí que hem de seguir” i que cada sector ha de tenir molt clar “el seu impacte mediambiental” i treballar-ho. A més, va posar en valor que aquest tipus de mesures ajuden a millorar les perspectives de futur del sector, ja que “per créixer en valor cal assentar la part de la sostenibilitat”.

Més notícies
Vidrala és una de les empreses productores d'ampolles de vidre més importants d'Europa | Vidrala
L’ampolla de vidre amb zero emissions podria ser aviat una realitat
Comparteix
Aquest objectiu forma part dels projectes de futur de Vidrala per ser un exemple de sostenibilitat al sector
Més de la meitat d’explotacions agràries seran sostenibles el 2030
Comparteix
La consellera Teresa Jordà presenta el projecte Producció Agrària Sostenible (PAS) a la Conferència de les Nacions Unides sobre el canvi climàtic
La BWW ha reunit polítics, experts, Consells Reguladors i cellers per parlar sobre sostenibilitat en el món del vi | A.S.
Les DO, una oportunitat pel desenvolupament sostenible del sector del vi
Comparteix
Diversos experts incideixen en la col·laboració com a via per avançar en un camí imprescindible
Paisatge de vinyes | pxhere
Els productors catalans s’encaminen decididament cap a la sostenibilitat
Comparteix
El compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible és una prioritat per a moltíssims cellers del país

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa