VadeVi
Laurent Perrier Cuvée Rosé Brut guanya la 3a edició dels ‘Barcelona Rosé’

Dia de gala per als vins escumosos rosats. Aquest dijous 9 de març ha tingut lloc a Palau Robert l’acte de lliurament dels Barcelona Rosé International Bubbles Awards, el concurs que des de fa tres edicions premia les millors bombolles rosades del món.

Hi competien especialment productes catalans, espanyols, francesos i italians, principals productors, per cert, d’aquesta tipologia de vins; i entre els resultats, sis grans ors reconeixent els millors de les diferents categories, i dos grans guanyadors que responen als productes que han aconseguit la millor puntuació del certamen.

El xampany Laurent Perrier, guanyador dels 3rs ‘Barcelona Rosé’ | Foto: John Prefer, Unsplash

El millor de l’any, un xampany Laurent Perrier

El producte que ha rebut la millor puntuació en el concurs després d’un tast a cegues ha estat el Laurent Perrier Cuvée Rosé Brut (AOC Champagne). Des de 1968, Laurent-Perrier ha desenvolupat el domini d’un saber fer molt especial i rar a la Xampanya, la maceració. Permet obtenir l’expressió més rica i subtil de la varietat pinot noir. “Aquest excepcional rosat”, diran experts tastadors, es caracteritza per les seves “intenses aromes de fruits vermells frescos, gran intensitat i molta frescor”.

I compartint la part superior del podi, també hi ha un cava català, que ha estat el rosat que ha obtingut la millor puntuació d’entre els que s’elaboren a Catalunya amb Denominació d’Origen. L’Oriol Rossell Reserva de la Propietat Brut Rosé Gran Reserva 2017 és un escumós que surt al mercat sota l’empara de la Denominació d’Origen Cava. Els experts en parlen com d’un producte que representa la màxima expressió de la finor i l’elegància en un cava rosat de llarga criança.

Els Grans Ors dels BRIBA 2023

Premis especials:

  • Millor Vi Escumós Rosat 2023: Laurent Perrier Cuvée Rosé Brut (AOC Champagne)
  • Millor Vi Escumós Rosat català amb DO (Premi INCAVI): Oriol Rossell Reserva de la Propietat Brut Rosé Gran Reserva 2017 (DO Cava)

Per categories:

  • Millor Vi Escumós Rosat Mètode Ancestral: Arché Pagès L’Efervescent 2021 (DO Empordà)
  • Millor Vi Escumós Rosat Mètode Granvas: Freixenet Italian Rosé (Sense DO)
  • Millor Vi Escumós Mètode Tradicional Jove (fins a 15 mesos): Roger Goulart Rosé Millesimé 2021 (DO Cava)
  • Millor Vi Escumós Mètode Tradicional Reserva (De 15 a 30 mesos): Carles Andreu Brut Rosat Barrica Reserva 2020 (DO Cava)
  • Millor Vi Escumós Mètode Tradicional Gran Reserva (Més de 30 mesos): Oriol Rossell Reserva de la Propietat Brut Rosé Gran Reserva 2017 (DO Cava)
  • Millor Vi Escumós Mètode Tradicional AOC Champagne: Laurent Perrier Cuvée Rosé Brut (AOC Champagne)

Podeu consultar en aquest enllaç la resta de guanyadors, premiats amb medalla d’or i plata, dels Barcelona Rosé corresponents a l’edició 2023.

Cava, Clàssic i Xampany

Els BRIBA van iniciar el seu camí l’any 2020 amb l’objectiu de donar a conèixer l’excel·lència dels vins escumosos rosats d’arreu del món. Naixia doncs un concurs amb voluntat promocional i amb la mirada al món, ja que accepta la participació de productes d’aquesta tipologia produïts arreu del planeta.

En la primera edició, va destacar un cava, el Montesquius 1918 Gran Reserva Brut Nature; sortia guanyador, en la segona edició l’Elisenda de Loxarel, un Clàssic Penedès que ret homenatge a la pubilla de can Loxarel. I enguany, la màxima puntuació del concurs ha estat per un xampany, Laurent Perrier Cuvée Rosé Brut (AOC Champagne), fet seguint el mètode tradicional des de la regió de la Xampanya.

El concurs, amb rècord d’inscripcions

Enguany, els ‘Barcelona Rosé’ han registrat una xifra rècord de participació, amb un destacat increment en categories com la dels ancestrals, que han duplicat referències respecte a l’edició anterior, o en el nombre de xampanys i vins escumosos d’altres zones productores de França i Itàlia. Tots els productes es van sotmetre a l’avaluació d’un jurat expert que va tastar i posar nota a totes les referències a partir d’un tast completament a cegues.

Els Barcelona Rosé International Bubble Awards estan organitzats pel digital Vadevi i compten amb el suport i col·laboració de l’Institut Català de la Vinya i el Vi, INCAVI, Turisme de Barcelona, Euroselecció Riedel, Gràfiques VARIAS, Suberis Legatus, Vins i Licors Grau, Pulltex i Nicolas Barcelona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa