VadeVi
‘La Dégustation’, una comèdia romàntica que parla de vi

A finals del mes de juliol va arribar als cinemes ‘La Dégustation’, una comèdia romàntica francesa que ha estat traduïda al castellà com ‘La cata de vinos’ i que, com el seu nom indica, té en aquesta beguda un dels elements centrals. Una bona idea per a una tarda d’agost gaudint d’una pel·lícula que, a més, té un tast de vins com un dels moments que posen en marxa tots els esdeveniments que s’hi narren.

Una ginecòloga i un venedor de vins

Per fer-nos-en una idea, la protagonista són l’Hortense (Isabelle Carré), una ginecòloga amb un gran cor però que no té ningú més a prop que el seu gat i la seva mare, i en Jacques (Bernard Campan), el propietari d’una botiga de vins on té emmarcat un poema de Charles Baudelaire sobre el plaer d’emborratxar-se i que a més, i per tal de conèixer bé els productes que ven, consumeix quantitats notables de vi.

El cartell en castellà de 'La Dégustation'
El cartell en castellà de ‘La Dégustation’

Una comèdia amb vi i malentesos típicament francesa

Quan l’Hortense vol comprar una ampolla d’un bon vi, es dirigeix a l’establiment d’en Jacques, de qui s’enamora i, per tal de tornar a veure’l, decideix anar a un tast de vins que ha organitzat ell. A partir d’aquí, i sent una pel·lícula francesa i a més una comèdia romàntica, els malentesos i els moments còmics se succeeixen un darrere l’altre seguint, d’alguna manera, el cànon establert per les pel·lícules centrades en el menjar però, en aquest cas, fent servir només el vi.

Així, aquesta beguda, i especialment el tast en qüestió, és element que uneix els protagonistes, interpretats amb solvència per dos actors que aconsegueixen donar a una fórmula relativament típica un toc especial i que pot servir per passar una bona estona. Pel que fa als vins, però, i també en una línia típicament francesa, el film és ple de Burdeus i Borgonyes sense deixar lloc a res més.

Més notícies

El Most Festival obre amb Josep Maria Pou i la pel·lícula ‘El amor es extraño’

Isabel Coixet i Rosa Novell completen la llista dels premiats | Durant 10 dies, Vilafranca i altres poblacions proposen una àmplia oferta de projeccions i activitats entorn el vi
El festival in-FCTA celebra enguany la sisena edició | web

Dies de cinema i vins a la Terra Alta, amb l’In-FCTA

Aquest diumenge 31 de juliol s'estrena la sisena edició d'una cita on no hi faltaran ni vins ni gastronomia del territori
Els actors Miquel Sitjar i Ivana Miño durant el rodatge de la primera pel·lícula de JR Armadàs a Can Bas | JR Armadàs

Can Bas, escenari d’una pel·lícula sobre l’Any Ferrater

El celler i les vinyes de la propietat apareixen al primer llargmetratge de JR Armadàs

«Entre copas», film del cinema a la fresca de Caves Mestres

La pel·lícula, que va guanyar l'Oscar al millor guió adaptat, transcorre en una zona vinícola californiana

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa