VadeVi
El dia que Einstein va beure vi Castell del Remei
  • CA

Fa una mica més de 100 anys, el 28 de febrer de 1923, el famosíssim físic alemany Albert Einstein va beure vi Castell del Remei. Així ho recordava la directora de comunicació d’aquest celler i de Tomàs Cusiné, Mireia González Antó, que es feia ressò del menú tan especial que es va servir a casa de Rafael Campalans durant el sopar de comiat d’Einstein, que va ser a Barcelona entre el 22 i el 28 de febrer d’ara fa un segle.

Una estrella internacional

Feia quatre anys que les prediccions del físic sobre la curvatura de la llum s’havien confirmat, i amb ella la teoria general de la relativitat, i dos que havia rebut el Premi Nobel de Física. Així doncs, als 43 anys, era conegut arreu del món. És per això que la Mancomunitat de Catalunya, que es trobava a les acaballes de la seva activitat –el cop d’Estat de Primo de Rivera seria mesos més tard– van voler convidar-lo al nostre país.

El menú del sopar de comiat d'Einstein, a casa de Rafael Campalans
El menú del sopar de comiat d’Einstein, a casa de Rafael Campalans: ‘Castrum Remedii’, és a dir, ‘Castell del Remei’

Despertant l’amor d’Einstein per les sardanes

Segons sembla, al diari d’Einstein només hi ha quatre línies escrites per als set dies que va passar a Barcelona. Uns dies en què recorda estar “molt cansat” però envoltat de “gent amable” i en què també va poder conèixer les “cançons populars” i els “balls” del país. Així doncs, amb tot, sembla que s’ho va passar força bé. “Ha estat agradable!”, va deixar escrit. De fet, segons sembla, les sardanes li van agradar molt. Després de sentir la Cobla Barcelona i veure estudiants ballant, se li van regalar un parell de discos que, en una carta de més de 10 anys més tard, reconeixia a un amic que escoltava sovint.

El vi, un altre gran exemple de patrimoni cultural

En qualsevol cas, i com a part del sopar de comiat, el físic també va poder gaudir de vi del Castell del Remei, un altre gran exemple dels productes arrelats a la cultura d’aquest país i que va complementar una visita de què, pel que sembla, va marxar content.

Més notícies
Pau Gasol visita Perelada | DO Empordà
Pau Gasol, de visita a un celler de l’Empordà
Comparteix
Es tracta de les noves instal·lacions de Perelada, que ocuparan més de 18.000 m2 i tindran capacitat per produir més de dos milions d'ampolles de vi l'any
Els famosos que fan vi i com el fan
Comparteix
Fem un recull dels artistes que s’han decidit pel món del vi, els últims Els Amics de les Arts
Vinseum mostra famosos i vi en una exposició fotogràfica
Comparteix
Woody Allen, Gerard Depardieu o Quentin Tarantino són alguns dels que aparexien fotografiats en aquesta exposició que es fa tot coincidint amb el Most Festival 2018
El DJ David Guetta presenta el videoclip del nou single 'Family‘
David Guetta beu cava català
Comparteix
El videoclip de la 'Family' hi té un important protagonisme un cava del Penedès

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa