VadeVi
‘La Sommelier de l’Herba’ produeix vi sense alcohol infusionat amb cànnabis
  • CA

La californiana Jamie Evans és coneguda com ‘La Sommelier de l’Herba’. A més d’haver treballat durant més de deu anys al sector vitivinícola als Estats Units, també és cèlebre entre els amants del cànnabis com a divulgadora en esdeveniments, per internet i també a través dels llibres que ha escrit sobre la matèria.

A principis d’aquest any, a més, va presentar Herbacée, un vi sense alcohol infusionat amb cànnabis. El primer de la línia és un escumós rosat tot i que, aquesta primavera, també treurà un escumós blanc. Aquesta proposta sorprenent és la protagonista de l’entrevista que ha concedit a ‘Wine Enthusiast’, on parla del món de les begudes híbrides que, creu, tenen “un futur brillant per davant”.

Herbacée es pot comprar tant en ampolla com en llauna, una altra de les tendències dels darrers temps al món del vi | The Herb Somm

“Més acceptable en situacions socials”

Evans obté el vi base de Califòrnia mateix i, després, li treu l’alcohol i l’infusiona amb una barreja de cannabidiol (CBD) i tetrahidrocannabinol (THC), els principis actius més importants del cànnabis. Aquest tipus de begudes, diu, són una de les que està “creixent més ràpidament” al mercat i afirma que tenen “un potencial de creixement enorme”, especialment en comparació amb el 2017, quan va començar convertir-se en una autoritat en cànnabis.

“S’està tornant mainstream“, explica Evans, que recorda com tot va començar amb refrescos però que ara ja s’han posat a la venda aperitius, cervesa sense alcohol, sidra i vi infusionats amb cànnabis. “La possibilitat és immensa”, constata. En aquest sentit, creu que aquesta forma de consum és “més acceptable en situacions socials” que no pas fumar-se un porro o fer servir concentrats.

La productora de vi infusionat amb cànnabis Jamie Evans, coneguda com ‘La Sommelier de l’Herba’ | The Herb Somm

Una porta als vins sense alcohol

Pels consumidors de vi, a més, entra dins de la tendència a la proliferació dels vins de baixa graduació o sense alcohol. Les infusions amb cànnabis, considera, entren en aquest mateix camí i donen a la gent “una altra cosa per explorar”. Això, però, és una coincidència perquè, per poder vendre begudes infusionades amb cànnabis, és obligatori treure’n l’alcohol. Evans, però, ho veu com un repte: “depèn de mi tornar a construir-hi alguna cosa que doni l’experiència de beure vi”. A més, és clar, hi ha l’equilibri, els aromes i sabors que el fan complex, l’equilibri de l’acidesa i els sucres…

En el cas del primer Herbacée, volia fer un vi que fos sec, refrescant, com un escumós rosat francès i que donés la possibilitat de maridar-lo amb menjar. Després de 70 proves, reconeix, va aconseguir trobar-li el punt que buscava. El seu projecte, creu, només és un principi, om tants d’altres. “Algun dia, m’agradaria wine bars de vi infusionat amb cànnabis”, conclou.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa