La californiana Jamie Evans és coneguda com ‘La Sommelier de l’Herba’. A més d’haver treballat durant més de deu anys al sector vitivinícola als Estats Units, també és cèlebre entre els amants del cànnabis com a divulgadora en esdeveniments, per internet i també a través dels llibres que ha escrit sobre la matèria.
A principis d’aquest any, a més, va presentar Herbacée, un vi sense alcohol infusionat amb cànnabis. El primer de la línia és un escumós rosat tot i que, aquesta primavera, també treurà un escumós blanc. Aquesta proposta sorprenent és la protagonista de l’entrevista que ha concedit a ‘Wine Enthusiast’, on parla del món de les begudes híbrides que, creu, tenen “un futur brillant per davant”.

“Més acceptable en situacions socials”
Evans obté el vi base de Califòrnia mateix i, després, li treu l’alcohol i l’infusiona amb una barreja de cannabidiol (CBD) i tetrahidrocannabinol (THC), els principis actius més importants del cànnabis. Aquest tipus de begudes, diu, són una de les que està “creixent més ràpidament” al mercat i afirma que tenen “un potencial de creixement enorme”, especialment en comparació amb el 2017, quan va començar convertir-se en una autoritat en cànnabis.
“S’està tornant mainstream“, explica Evans, que recorda com tot va començar amb refrescos però que ara ja s’han posat a la venda aperitius, cervesa sense alcohol, sidra i vi infusionats amb cànnabis. “La possibilitat és immensa”, constata. En aquest sentit, creu que aquesta forma de consum és “més acceptable en situacions socials” que no pas fumar-se un porro o fer servir concentrats.

Una porta als vins sense alcohol
Pels consumidors de vi, a més, entra dins de la tendència a la proliferació dels vins de baixa graduació o sense alcohol. Les infusions amb cànnabis, considera, entren en aquest mateix camí i donen a la gent “una altra cosa per explorar”. Això, però, és una coincidència perquè, per poder vendre begudes infusionades amb cànnabis, és obligatori treure’n l’alcohol. Evans, però, ho veu com un repte: “depèn de mi tornar a construir-hi alguna cosa que doni l’experiència de beure vi”. A més, és clar, hi ha l’equilibri, els aromes i sabors que el fan complex, l’equilibri de l’acidesa i els sucres…
En el cas del primer Herbacée, volia fer un vi que fos sec, refrescant, com un escumós rosat francès i que donés la possibilitat de maridar-lo amb menjar. Després de 70 proves, reconeix, va aconseguir trobar-li el punt que buscava. El seu projecte, creu, només és un principi, om tants d’altres. “Algun dia, m’agradaria wine bars de vi infusionat amb cànnabis”, conclou.