VadeVi
El primer vi fet a l’espai tindrà efectes sorprenents
  • CA

Juntament amb les ampolles de Petrus 2000 que van passar més d’un any a l’Estació Espacial Internacional, la companyia Space Cargo Unlimited també va enviar 320 plançons de vinyes de Merlot i Cabernet Sauvignon que van ser replantades el febrer de 2022 i que, l’any vinent, s’espera que puguin ser protagonistes de la primera verema de ‘vi de l’espai’, en una prova pilot de què informa Decanter.

L'Estació Espacial Internacional
L’Estació Espacial Internacional

Més resistència al míldiu i la fil·loxera

Els ceps estan sent cultivats en una vinya experimental a l’oest de França i ja tenen els primers “gòtims espacials”, com a part d’un projecte on també col·labora l’institut del vi de la Universitat de Bordeus, entre d’altres participants. El seu objectiu és investigar els efectes de la microgravetat i les condicions extremes en les vinyes, especialment en el seu ADN.

Els primers resultats són sorprenents ja que, segons afirmen els desenvolupadors del projecte, sembla que els ceps que han vingut de l’espai podrien ser més resistents al míldiu i a la fil·loxera, a més d’haver patit alguns canvis en el seu contingut en polifenols. Durant els propers mesos, juntament amb el Groupe Mercier, un dels socis del projecte i qui va acollir els plançons a les seves instal·lacions, es faran algunes proves de camp.

Els plançons van ser plantats a la Terra el passat mes de febrer | Space Cargo Unlimited
Els plançons van ser plantats a la Terra el passat mes de febrer | Space Cargo Unlimited

Microvinificacions per obtenir vins únics

Amb el raïm que se n’obtingui, es faran microvinificacions per elaborar vins experimentals per a la investigació, segons explica Space Cargo Unlimited, que també ha anunciat que enviarà altres plançons de varietats diferents a l’espai l’any 2024 ja que els resultats preliminars són, diuen “extremadament prometedors”.

El cap científic del grup, el doctor Michael Lebert, explica que estan “emocionats” amb la possibilitat que els ha donat l’espai per “desenvolupar noves varietats orgàniques de vi” que puguin, a més, ser més resistents al canvi climàtic. Tot i això reconeix que cal continuar treballant però que les expectatives són molt bones i que estan impacients per veure com funciona la primera verema de “raïm de l’espai”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa