VadeVi
Els vins de la DO Penedès surten de ‘Ruta Gastronòmica’ per Sitges
  • CA

La Denominació d’Origen Penedès uneix un any més els seus vins amb la gastronomia de Sitges. I ho fa en el marc de la 2a Ruta Gastronòmica DO Penedès a la vila, que tindrà lloc del 5 de novembre al 2 de desembre i veurà participar-hi 23 cellers i 8 restaurants. Tot plegat, segons l’entitat del vi, amb l’objectiu de continuar promocionant la diversitat dels vins Penedès al públic final, tot destacant alhora el nivell gastronòmic del territori.

El projecte veurà com productors penedesencs presenten els seus productes en sopars maridatges en els quals cada restaurador proposarà una selecció de les seves creacions a la cuina. Aquesta iniciativa té el suport del Gremi d’Hostaleria de Sitges, l’Ajuntament de Sitges i la revista TotHoSap!

Cartell de la 2a Ruta Gastronòmica DO Penedès a Sitges

Maridatge entre vins i tradició gastronòmica del territori

Com en la darrera edició, en cadascun dels sopars s’hi tastaran quatre vins Penedès, dels següents cellers: AT Roca, Albet i Noya, Alsina & Sardà, Avgvstvs Forvm, Can Ràfols dels Caus, Can Feixes, Celler Credo, Celler Hospital de Sitges, Clot dels Oms, Gramona, Jané Ventura, Joan Segura Pujadas, Mas Bertran, Mas Tinell, Nadal, Parés Baltà, Pinord, Propietat d’Espiells – Juvé & Camps, Puig Batet, Ramon Canals, Sumarroca, Vallformosa i Viladellops.

I per acompanyar les ofertes víniques, els restaurants de Sitges han preparat menús degustació amb productes de proximitat que volen mostrar la tradició gastronòmica del territori. La ruta s’iniciarà en el Restaurant Maricel (05/11) i el seguiran el Restaurant Casa Hidalgo (11/11), el Restaurant Mare Nostrum (12/11), el Restaurant La Nansa (18/11), el Sabàtic Hotel Sitges (19/11), el Restaurant Alfresco (24/11), el Restaurant La Fragata (25/11) i el Hotel Dolce Sitges (02/12).

Setmana del Vi català, i de la Malvasia

En aquesta nova edició de l’esdeveniment, a més a més, diversos sopars coincideixen amb altres esdeveniments vinícoles. Així, per exemple, les tres primeres trobades que tindran lloc als restaurants Maricel, Casa Hidalgo, Mare Nostrum s’emmarquen dins els actes de la Setmana del Vi Català. Per altra banda, els sopars als restaurants La Nansa i el Sabàtic formen part de la programació de la Setmana de la Malvasia.

“La DO Penedès també és Garraf”

La 2a edició d’aquesta ruta també persegueix enfortir els llaços entre la riquesa vinícola i gastronòmica del Penedès i del Garraf. Sota el lema “La DO Penedès també és Garraf” la ruta vol destacar que molts dels vins Penedès neixen i s’elaboren al Garraf.

Per poder assistir als sopars de la 2a Ruta Gastronòmica DO Penedès a Sitges cal contactar directament amb els restaurants i fer una reserva prèvia. El preu dels sopars oscil·len entre els 50 i els 60 euros.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa