VadeVi
Les biblioteques del Bages s’omplen de cultura i vi aquest gener
  • CA

El cicle de ‘Biblioteques amb DO’ comença la temporada 2023 al Bages, omplint nou aquests centres de cultura i vi al llarg d’aquest mes de gener. Organitzat pel Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat, el cicle aterra a les biblioteques d’Artés, Avinyó, Manresa – Ateuen les Bases, Navarcles, El Pont de Vilomara i Rocafort, Sallent, Sant Fruitós de Bages, Sant Joan de Vilatorrada i Súria, amb maridatges entre el vi i la literatura, la música, l’art i la gastronomia, entre d’altres. El marc de les activitats és la divulgació dels valors patrimonials i culturals del territori i la història vitivinícola de la DO Pla de Bages.

Una de les més destacades és la 7a edició del concurs fotogràfic del món del vi a Instagram, el ‘Vinstagram Pla de Bages’. Fins el 31 de gener, es poden publicar fotografies en aquesta xarxa social, relacionades amb el vi “en un sentit ampli”, com afirmen des de l’organització, a més de posar-hi un títol i etiquetar-la amb el ‘hashtag’ #vinstagrampladebages2023. El premi pel guanyador és un lot de llibres, vins de la DO Pla de Bages i una entrada doble per a un espectacle al teatre Kursaal de Manresa.

Les activitats fetes fins ara “han estat un èxit”

Pel que fa a la resta d’activitats, ja se n’han fet unes quantes i des de la DO Pla de Bages afirmen que “han estat un èxit”. Encara en queden, però. La programació completa es pot consultar en aquest enllaç, però a continuació us oferim algunes de les més destacades:

Fins el 31 de gener, Biblioteca Cal Gallifa de Sant Joan de Vilatorrada. Aparador temàtic de Biblioteques amb DO, amb un munt de llibres per saber-ho tot del món del vi. Enguany, a més, s’hi podrà veure exposat el joc de taula ‘La Viña’, de Devir, on s’han d’aconseguir les millors collites recol·lectant el raïm més interessant per a la teva vinya. Ben aviat estarà disponible en préstec.

Divendres 20 de gener, 17h, Biblioteca d’Avinyó: Auca cinematogràfica del vi. Redacció d’una auca, preparació de decorats, stop motion, etc. Es crearan petits vídeos on es representaran les diferents parts de la producció del vi. Els infants i les seves famílies crearan estrofes, decorats i un guió per actuar davant de càmera. Amb places limitades i inscripció prèvia. Cal apuntar-se a la biblioteca.

Dissabte 21 de gener, 10h, Biblioteca del Pont de Vilomara i Rocafort: Sortida “La pedra seca al descobert”. Itinerari d’uns 6km per localitzar diferents construccions de pedra seca que han quedat al descobert arran dels incendis del passat estiu. En finalitzar el recorregut, tast de vins i productes locals a càrrec de Bagesterradevins. Places limitades, cal inscripció prèvia.

Dijous 26 de gener, 18h, Biblioteca Ateneu les Bases de Manresa. Teatre i vins “La Flor de l’Autopista” maridada amb vins del Pla de Bages. Tarda de teatre amb “La Flor de l’Autopista” de la companyia La Swanson, escrita i dirigida per Climent Ribera i interpretada per ell mateix i Núria Gómez. Conduït per un maridatge de vins de la DO Pla de Bages a càrrec de la sommelier Anna Castillo. Places limitades. Cal inscripció prèvia.

Dilluns 30 de gener, 19h, Biblioteca de Súria. Xerrada: “El vi i el cava a la publicitat: de les bombolles a Martin Scorsese”. Recorregut històric per la publicitat audiovisual vinculada al món del vi i el cava, des de les bombolles nadalenques al curtmetratge de Scorsese de 2007, analitzant i comparant, a més, com s’anuncien altres begudes espirituoses en funció de a quin consumidor es vol dirigir. A càrrec de Pablo Sancho. Responsable de projectes de la Federació catalana de cineclubs i president de l’entitat entre 2015 i 2017

Dimarts 31 de gener, 17:30h, Biblioteca d’Artés. ‘Escape Vinya’. Un Escape Room al Celler de Cal Sitges adreçat a infants a partir de 5 anys. Cal inscripció prèvia a la biblioteca. Tenim un misteri per resoldre amb un temps limitat, on l’enginy i la destresa seran claus per trobar la solució i sortir del celler.

Més notícies
Biblioteques amb DO combina activitats culturals al voltant del vi | Biblioteca Gandesa
‘Biblioteques amb DO’ s’instal·la aquest mes d’agost a la Terra Alta
Comparteix
També s'activa una nova edició del Concurs de Fotografia on hi poden participar imatges que combinin vi i comarca
La Biblioteca Lluís Barceló i Bou de Palamós | Pere Duran / Flickr
‘Biblioteques amb DO’ continua el seu periple i duu el vi i la lectura a l’Empordà
Comparteix
L'edició del 2021 està posant l'accent en la representació del món del vi en l'art
El vi a l’art centra la 9a edició de Biblioteques amb DO Alella
Comparteix
Durant el mes de març es faran presentacions de llibres, relats d'històries, un concurs de fotografia per Instagram i hores del conte, entre d'altres activitats
Lletres i vins: cada mes una DO a les biblioteques catalanes
Comparteix
Enguany 74 biblioteques organitzaran més de 400 activitats i es preveu que hi hagi més de 20.000 assistents

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa