VadeVi
Enoturisme d’estiu: quatre cellers que miren al Mediterrani

De plans per l’estiu segur que no ens en falten. Estem amb tantes ganes d’experimentar, de gaudir i de compartir, que ràpid ens busquem idees per reservar i poder omplir els dies d’oci i descans laboral. De tota manera, per aquells qui encara estiguin esperant alguna inspiració, recollim algunes idees per triar entre un enoturisme que en podríem dir d’estiu, és a dir, que convida a visitar cellers que estiguin prop del mar i que, ens permeti finalitzar el dia remullats, o si més no, tenir unes vistes espectaculars i una perspectiva segurament poc habitual de la nostra estimada mar Mediterrània.

Vinyes de Mas Marès | Foto: Espelt Viticultors

Mas Marès, les vinyes de Cap de Creus d’Espelt Viticultors

El mar Mediterrani és el teló de fons de la visita, i acompanya mentre es fa un recorregut per les vinyes del Cap de Creus, el projecte agroecològic de mosaic mediterrani que guia i gestiona l’equip del celler Espelt Viticultors. El punt de trobada és a la botiga del celler, a Vilajuïga, i es fa el desplaçament fins a les vinyes amb vehicle particular. Al final del recorregut es fa un tast amb una selecció dels vins de la casa.

Durada de la visita: Unes 3:00 h
Punt de trobada: botiga del Celler Espelt a Vilajuïga
Preu: 35 € per persona.

Finca Garbet | Perelada

Perelada i la finca que mira al mar

El celler empordanès Perelada proposa viure “l’Experiència Garbet” per gaudir d’una visita privada a l’emblemàtica finca Garbet, en la qual les vinyes miren als ulls al Mediterrani. L’activitat inclou també una visita al nou celler inaugurat recentment i en el qual s’hi podran tastar quatre dels seus vins. Per cert, que aquesta ha estat escollida com a millor experiència als Premis Vinari d’Enoturisme 2023.

  • Inclou: Visita privada a Finca Garbet, visita al nou celler + tast de vins de Perelada + entrada al museu amb validesa d’1 any (sota reserva)
  • Tarifes: Adults: 180 euros
  • Durada de la visita: 4:00 h
  • Idiomes: Català, castellà, anglès i francès
  • Observacions: L’activitat s’ofereix per a un mínim de dues persones adultes i segons disponibilitat. Cal la confirmació per part de l’equip d’enoturisme.
Vistes des del celler Alta Alella | Foto: A.A.

Vespres acústics a Alta Alella

Alta Alella inclou entre les seves activitats d’enoturisme els anomenats ‘Vespres Acústics‘ en els quals el celler alellenc convida a “endinsar-se en un mar de sensacions“. Es tracta d’un programa de concerts acústics a la terrassa del celler, que té com a teló de fons, la vinya i el mar. Les cites, els dijous entre el 20 de juliol i el 10 d’agost i veuran actuar Maüpas (27 de juliol), Sin Noticias de Alicia (3 d’agost) i Eipriil (el 10 d’agost).

  • Preu/persona: 15 euros
  • L’entrada inclou reserva de taula, copa de vi/cava de benvinguda.
  • També hi haurà opcions gastronòmiques per picar: pa amb tomàquet, pernil Ibèric, formatges, conserves Espinaler, Corominas, i un parell de tapes variades segons el dia. 
  • Hi haurà servei de bar de vins durant l’activitat.
Centre d'Interpretació de la Malvasia de Sitges
Centre d’Interpretació de la Malvasia de Sitges | Foto: CIM

Centre de Malvasia de Sitges

Si pensem en Sitges, i estem gaudint d’un dia de platja hem de saber que la ciutat té unes profundes arrels vitivinícoles i que des de fa uns anys s’està treballant molt per donar-ho a conèixer, sobretot a partir d’una varietat històrica i mil·lenària com és la Malvasia de Sitges. Per fer-ho possible, fins i tot han habilitat l’antic Corral de la Vila, edifici del segle XVIII d’ús ramader i d’economia popular, on als anys vuitanta hi era el Celler de la Fundació Hospital Sant Joan Baptista de Sitges, per poder fer divulgació d’aquesta varietat de raïm molt important per a la vil·la. Preneu nota: Centre d’Interpretació de la Malvasia.

  • Idiomes d’atenció: Català, anglès i espanyol
  • Horari: Divendres de 16:00 h a 19:00 h. Dissabtes d’11:00 h a 14:30 h i de 16:00 h a 19:00 h. Diumenges d’11:00 h a 14:30 h.
  • Sense necessitat de reserva prèvia.
Més notícies
Foto de l'exterior de Marqués de Riscal | Foto: celler

La Rioja Alavesa té el millor celler d’Europa per a fer enoturisme

El grup britànic William Red ha donat a conèixer el darrer rànquing de 'Best Vineyards', en el qual enguany no hi destaca cap celler català
Tast de vi escumós al celler Gramona, a
Sant Sadurní d’Anoia | Foto: Agència Catalana de Turisme

Catalunya és país de vins i d’enoturisme

El vi forma part de la història del nostre país des de temps remots, i l'enoturisme l'apropa al món a partir d'una infinitat de propostes
Fotografia de família amb els guanyadors dels Premis Vinari d'Enoturisme 2023 | Jordi Play

Llistat complet dels premis a l’enoturisme català d’aquest 2023

Aquest divendres 31 de març s'han lliurat els Premis Vinari als projectes, activitats i experiències que destaquen en el panorama actual del turisme del vi

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa