De plans per l’estiu segur que no ens en falten. Estem amb tantes ganes d’experimentar, de gaudir i de compartir, que ràpid ens busquem idees per reservar i poder omplir els dies d’oci i descans laboral. De tota manera, per aquells qui encara estiguin esperant alguna inspiració, recollim algunes idees per triar entre un enoturisme que en podríem dir d’estiu, és a dir, que convida a visitar cellers que estiguin prop del mar i que, ens permeti finalitzar el dia remullats, o si més no, tenir unes vistes espectaculars i una perspectiva segurament poc habitual de la nostra estimada mar Mediterrània.

Mas Marès, les vinyes de Cap de Creus d’Espelt Viticultors
El mar Mediterrani és el teló de fons de la visita, i acompanya mentre es fa un recorregut per les vinyes del Cap de Creus, el projecte agroecològic de mosaic mediterrani que guia i gestiona l’equip del celler Espelt Viticultors. El punt de trobada és a la botiga del celler, a Vilajuïga, i es fa el desplaçament fins a les vinyes amb vehicle particular. Al final del recorregut es fa un tast amb una selecció dels vins de la casa.
Durada de la visita: Unes 3:00 h
Punt de trobada: botiga del Celler Espelt a Vilajuïga
Preu: 35 € per persona.

Perelada i la finca que mira al mar
El celler empordanès Perelada proposa viure “l’Experiència Garbet” per gaudir d’una visita privada a l’emblemàtica finca Garbet, en la qual les vinyes miren als ulls al Mediterrani. L’activitat inclou també una visita al nou celler inaugurat recentment i en el qual s’hi podran tastar quatre dels seus vins. Per cert, que aquesta ha estat escollida com a millor experiència als Premis Vinari d’Enoturisme 2023.
- Inclou: Visita privada a Finca Garbet, visita al nou celler + tast de vins de Perelada + entrada al museu amb validesa d’1 any (sota reserva)
- Tarifes: Adults: 180 euros
- Durada de la visita: 4:00 h
- Idiomes: Català, castellà, anglès i francès
- Observacions: L’activitat s’ofereix per a un mínim de dues persones adultes i segons disponibilitat. Cal la confirmació per part de l’equip d’enoturisme.

Vespres acústics a Alta Alella
Alta Alella inclou entre les seves activitats d’enoturisme els anomenats ‘Vespres Acústics‘ en els quals el celler alellenc convida a “endinsar-se en un mar de sensacions“. Es tracta d’un programa de concerts acústics a la terrassa del celler, que té com a teló de fons, la vinya i el mar. Les cites, els dijous entre el 20 de juliol i el 10 d’agost i veuran actuar Maüpas (27 de juliol), Sin Noticias de Alicia (3 d’agost) i Eipriil (el 10 d’agost).
- Preu/persona: 15 euros
- L’entrada inclou reserva de taula, copa de vi/cava de benvinguda.
- També hi haurà opcions gastronòmiques per picar: pa amb tomàquet, pernil Ibèric, formatges, conserves Espinaler, Corominas, i un parell de tapes variades segons el dia.
- Hi haurà servei de bar de vins durant l’activitat.

Centre de Malvasia de Sitges
Si pensem en Sitges, i estem gaudint d’un dia de platja hem de saber que la ciutat té unes profundes arrels vitivinícoles i que des de fa uns anys s’està treballant molt per donar-ho a conèixer, sobretot a partir d’una varietat històrica i mil·lenària com és la Malvasia de Sitges. Per fer-ho possible, fins i tot han habilitat l’antic Corral de la Vila, edifici del segle XVIII d’ús ramader i d’economia popular, on als anys vuitanta hi era el Celler de la Fundació Hospital Sant Joan Baptista de Sitges, per poder fer divulgació d’aquesta varietat de raïm molt important per a la vil·la. Preneu nota: Centre d’Interpretació de la Malvasia.
- Idiomes d’atenció: Català, anglès i espanyol
- Horari: Divendres de 16:00 h a 19:00 h. Dissabtes d’11:00 h a 14:30 h i de 16:00 h a 19:00 h. Diumenges d’11:00 h a 14:30 h.
- Sense necessitat de reserva prèvia.