VadeVi
Entaular-se entre vinyes tot resseguint la Ruta del Vi de Lleida

Es parla molt d’enoturisme o de turisme del vi, i aquest concepte cada cop més ric i divers es pot digerir encara molt millor que ve acompanyat d’una bona oferta gastronòmica. Avui, la idea és precisament entaular-nos entre vinyes de les comarques de Lleida resseguint una ruta per diversos cellers i projectes que han ideat alguna experiència singular amb el producte local i de proximitat com a principals protagonistes. Vet aquí un ampli ventall de possibilitats que hem dividit, com no podia ser d’una altra manera, en funció de l’hora del dia en què ens vulguem fer l’homenatge.

Esmorzar de forquilla a Mas Blanch i Jové | Foto: Turisme de la Diputació Lleida

Esmorzars de forquilla

L’esmorzar és, per alguns, l’àpat més important del dia; i sigui així o no, sí que recomanen dedicar-hi temps i sobretot saber triar els productes que ens ajudaran a encarar la jornada amb la millor de les energies. Hi ha cellers lleidatans que donen la benvinguda al dia (i a les persones que els visiten) amb un esmorzar de forquilla. En recuperem algunes per donar pistes d’on podria començar la ruta.

Esmorzar de pagès a Mas Blanch i Jové: Aquest celler de la Pobla de Cérvoles ofereix una visita guiada, un passeig lliure per la seva famosa Vinya dels Artistes i, per rematar-ho, un esmorzar de formatges, embotits artesans, pa de pagès, tomàquets de l’hort (si és temporada), oli verge extra de les seves oliveres de secà, ametlles torrades o garapinyades dels ametllers i un tast de quatre dels seus vins. + Informació

Esmorzar a la brasa a Matallonga: Pensat per a grups de més de 6 persones, aquest celler de Fulleda ofereix la possibilitat d’entaular-se i gaudir de productes fets a la brasa, deixant als visitants gaudir del celler per a ells sols i passant una molt bona estona alimentant-se de productes de proximitat+ Informació

Gastronomia entre vinyes a l’Olivera | Foto: Ruta del Vi de Lleida

Esmorzar a la Vinyeta de Missenyora: L’Olivera convida a aturar el temps, relaxar-se i descobrir la Vall del Corb amb un esmorzar de productes de la terra i els vins i l’oli de la Cooperativa. Una activitat enmig d’una finca de macabeu ecològic que, a més, també permet conèixer la col·lecció Vinyes Trobades, una reserva de varietats antigues de raïm que s’estan recuperant. + Informació

Visita i esmorzar al celler Analec: Aquest celler de la Ruta del Vi de Lleida, obre les portes als visitants des del municipi de Nalec per oferir i guiar activitats enoturístiques de diversa índole, entre les quals la possibilitat de fer un recorregut entre vinyes i finalitzar ben entaulat per poder recuperar forces amb un bon esmorzar a base de productes de proximitat. + Informació.

Clos Pons a les Garrigues | Foto: Oriol Clavera

L’hora del vermut

Aquí ens imaginem dues situacions. Una primera amb aquells que finalitzen l’esmorzar de forquilla i volen seguir gaudint de la gastronomia, i que, per tant, buscaran fer el salt cap a cellers on puguin fer el vermut, i de pas anar obrint gana pel dinar; i la segona on entren en joc persones a qui no agrada matinar o que són d’esperar a omplir l’estómac a partir del migdia. Per un perfil o l’altre, hi ha per triar i remenar mentre es continua fent la ruta per comarques, cellers i vinyes de les terres de Ponent.

Vermut amb vistes a Clos Pons i dinar de cassola de tros: Hem de buscar la Vall de la Coma Extremera, un indret exclusiu i relaxant amb un mas del segle XIX que podrem visitar abans o després de perdre’ns entre oliveres centenàries i descobrir la cova misteriosa d’aquest projecte singular ubicat a l’Albagés. Després, arriba l’hora del vermut amb beguda feta a casa i es continua amb un dinar a base de cassola de tros al mateix Mas de Clos Pons. + Informació

Maridatge amb olis i vins de proximitat a Petit Duran: Una experiència pensada per apropar-se a la Vall del Corb i deixar-se encisar per tot allò que té per oferir. En el cas concret d’aquesta experiència, es permet tastar els vins i olis que produeix la família Mestres Petit des de Sant Martí de Maldà, tot donant a conèixer un patrimoni històric de tradició centenària i la seva filosofia on preval el respecte a l’entorn i el treball en ecològic. El tast inclou també formatges i altres productes de proximitat. + Informació.

La Ruta té un ampli ventall d’activitats per gaudir del territori | Foto: Ruta del Vi de Lleida

I per dinar…

Enogastronomia a Raimat Natura: Enmig d’un paratge natural únic i molt singular, Raimat us convida a gaudir dels seus vins maridats amb la millor gastronomia de km0, a càrrec de l’equip del restaurant Malena, amb estrella Michelin. Una proposta a base coca de recapte amb arengada fumada, caragols o cap i pota amb cigrons que es podran maridar amb els vins del celler Raimat, fruit de raïms de collita pròpia i treballats i cultivats de manera 100% ecològica. Tot plegat, servit en un indret únic i amb unes vistes privilegiades. + Informació

El restaurant del Castell del Remei: Aquest 2023 aquest local emblemàtic va començar una nova aventura amb Xavier Pérez com a xef i després d’unes obres de remodelació. A més d’esmorzars de forquilla, el restaurant manté una oferta basada en la cuina tradicional, els productes de proximitat i de temporada i, és clar, maridatges amb vins del celler del mateix nom i del grup Tomàs Cusiné. + Informació

A lagravera ofereixen un maridatge de cacau i vins | Foto: Lagravera

Ha arribat l’hora de berenar

Hem quedat força plens fins ara; però ens falta arrodonir la jornada amb dues últimes propostes que ens poden encaixar bé per fer un aperitiu de mitja tarda.

Fusió de plaers, cacau i vi a Lagravera: xocolata i vi fan el maridatge ideal, sobretot per aquelles persones a qui òbviament agraden tots dos productes. Però el cert és que una bona combinació pot conduir a una explosió molt interessant dels sentits. L’equació pren encara més força quan els vins els posa Lagravera, que posa al mercat productes atrevits, aventurers i totalment elèctrics. El berenar pot esdevenir una molt bona excusa per conèixer millor aquest projecte que trobareu al municipi d’Alfarràs. + Informació

Tast amb productes de proximitat a Vall de Baldomar: “El nostre paisatge aporta la singularitat”, diuen des del celler Vall de Baldomar. I en aquest cas, l’experiència de tast que guien amb productes de proximitat explica un projecte i un territori que frueix prop de les aigües del Segre i des del bell mig de les muntanyes del Montsec. Per acompanyar i fer un bon brindis, els vins de la marca, entre els quals no falta ni el Cristiari ni cap dels Petits Baldomà. + Informació.

Més notícies
Nou president de la Ruta del Vi de Lleida - DO Costers del Segre | Foto: cedida

Albert Isasi relleva Tomàs Cusiné al capdavant de la Ruta del Vi de Lleida

El nou president és el director del Balneari Iberik Rocallaura que funciona des de la subzona de la Vall del Riucorb
:  - Mobile
Membres de la Ruta del Vi de la DO Pla de Bages | Foto: DO Pla de Bages

La Ruta del Vi de la DO Pla de Bages suma 14 nous membres

En total són 45 establiments, entre restaurants, allotjaments, vinoteques i equipaments turístics de la comarca
:  - Mobile

Vins de premi, una nova excusa per visitar els cellers de la Ruta del Vi de Lleida

Un recorregut pels projectes del vi de la DO Costers del Segre que van obtenir medalla en la darrera edició dels Premis Vinari
:  - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa