VadeVi
Isasi: “La diversitat de paisatges singularitza la Ruta del Vi de Lleida”

Un any després d’assumir la direcció del Balneari Iberik Rocallaura, Albert Isasi Martínez, s’estrena també com a nou president de la Ruta del Vi de Lleida – DO Costers del Segre. Gran coneixedor de l’Urgell i la Vall de Riucorb, dues de les subzones de la DO Costers del Segre. Isasi ha iniciat una roda de contactes i entrevistes amb els diferents agents de la ruta de tota la demarcació lleidatana, per traçar el full de ruta a seguir.

Abans d’arrancar, ha preferit parlar amb molta gent. Té clar quines han de ser les línies estratègiques de la Ruta del Vi de Lleida pels quatre anys vinents?

Independentment de la idea que jo tingui com a membre de la Ruta, en aquest cas com un allotjament a la Vall del Riucorb, penso que la diversitat d’agents i subzones de la ruta, ens obliga a pensar una estratègica integradora i vàlida per a la major part dels membres de l’associació. Cal recordar que, a més dels cellers, comptem amb allotjaments, restauradors, botigues de vi, serveis turístics, equipaments i recursos culturals…

A la Ruta també hi formem part administracions i institucions públiques?

La nostra naturalesa mixta entre empresa privada i administració pública ha de ser decisiva per l’èxit. Els agents privats han de proposar i executar accions que comptin amb el suport econòmic, però també tècnic i de coneixement, de les administracions. En aquest sentit, el Patronat de Turisme de l’Ajuntament de Lleida, ciutat membre d’ACEVIN (Associació Espanyola de Ciutats del Vi), entitat impulsora de la Ruta del Vi de Lleida, és clau. Així com és determinant el suport econòmic i tècnic del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida. Municipis i equipaments culturals completen aquesta participació pública que és fonamental per entendre la Ruta actual.

Albert Isasi | Foto: Rafa Gimena

Què fa especialment diferent la Ruta del Vi de Lleida?

Crec que la diversitat de paisatges de la DO Costers del Segre que es materialitza en les subzones d’Artesa, Garrigues, Pallars, Segrià, Raimat, Urgell, i Vall del Riucorb és el principal atractiu de la nostra ruta. Un ventall de paratges que també es tradueix en diversitat de vins, cuines, tradicions…

I després de les seves converses, tots els membres de l’associació veuen igual la Ruta?

Si bé és cert que els cellers han avançat molt en la prestació de servei enoturístic; i els allotjaments i restaurants membres han assolit grans nivells de qualitat; aquests darrers necessiten accions diferents o complementàries per a treure el màxim profit per la seva pertinença a l’entitat. Unes accions que hem de consensuar i definir. D’altra banda, el Pla Estratègic del 2023 ja està aprovat i en marxa; per tant, les grans novetats les haurem d’implementar en el 2024. En aquest sentit, crec que cal felicitar la tasca duta a terme pel meu antecessor Tomàs Cusiné.

En quina línia veu més creixement per la Ruta del Vi de Lleida – DO Costers del Segre?

Som una ruta jove, amb moltes possibilitats de creixement. Però penso que hem de fer molta feina al territori perquè els lleidatans siguin ambaixadors dels vins i de la Ruta de Lleida.

En aquesta línia, Turisme de Lleida organitzava la Festa del Vi de Lleida. Es podrà recuperar aquesta activitat?

Hem iniciat converses per poder reprendre aquesta festa; i la idea seria poder recuperar-la aquest 2023… Però encara no tenim res decidit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa