VadeVi
L’Argentina vol crear un ‘dòlar de vi’ per reimpulsar un sector en crisi

El govern de l’Argentina ha anunciat la creació del que s’ha anomenat ‘dòlar del vi’ per impulsar el seu sector. Amb un canvi basat en les exportacions de vi del país, té l’objectiu de fer-lo més competitiu en el comerç a l’estranger. Aquesta mesura va ser anunciada fa pocs dies pel ministre d’Economia argentí, Sergio Massa, a la trobada anual de la Corporació Vitivinícola Argentina (COVIAR) i segueix l’exemple semblant de l’anomenat ‘dòlar de soja’ que va ser creat l’any passat per a aquest altre sector important per a l’economia del país.

Una ajuda per a un sector que genera 330.000 llocs de treball

Tal com va explicar el mateix Massa en declaracions citades per l’agència de notícies MercoPress, “el primer d’abril, amb la competitivitat en el canvi que posa l’estat per al desenvolupament, hi haurà d’haver més vi argentí al món“. Aquesta mesura té com a objectius “enfortir la competitivitat de les exportacions, afegir mercats i consolidar el creixement i el desenvolupament productiu dels qui generen 330.000 llocs de treball a l’Argentina”, com va dir el dirigent argentí en referència al pes del sector i a la quantitat de persones que en viuen.

El ministre d'Economia de l'Argentina, Sergio Massa, en una imatge d'arxiu | Marcos Corrêa/PR
El ministre d’Economia de l’Argentina, Sergio Massa, en una imatge d’arxiu | Marcos Corrêa/PR

Un sector molt afectat per les males condicions meteorològiques del darrer any

La producció de raïm a Argentina, va recordar, “es calcula que ha caigut un 21% durant el darrer any a causa de les condicions meteorològiques”, que han estat adverses, amb glaçades i calamarsades molt intenses que han afectat els productors del país. El nou tipus de canvi, precisament, s’espera que tingui un efecte positiu a l’hora de permetre’ls la recuperació i que el sector continuï creixent i produint vins de qualitat.

Més notícies

La inventiva argentina per revitalitzar el sector vitivinícola: ajuntar sanitat i vi

Gràcies a un acord entre el govern argentí, Aerolinias Argentinas i la patronal vitivinícola, s’aprofitaran els vols sanitaris entre Argentina i Xina per exportar vi
:  - Mobile
Els incendis han afectat parts enormes del sud de Xile, entre on hi ha molts cellers petits amb més d'un segle d'història

Els grans incendis de Xile calcinen més de 300 hectàrees de vinyes velles

Els focs han afectat més de 450.000 hectàrees al llarg del febrer i continuen actius
:  - Mobile
Bordeus podria perdre fins el 10% de les seves vinyes, arrencades per fer front a la crisi | Michael Clarke Stuff / Wikimedia Commons (CC BY-SA 2.0)

Bordeus arrencarà unes 9.500 hectàrees de vinya

La regió vitivinícola ha aconseguit 57 milions d'euros per implementar aquesta mesura de reducció de la producció
:  - Mobile
La incertesa econòmica tindrà menys efectes en el sector del vi que en molts d'altres, segons un informe

Copes contra l’IPC: beurem vi tot i la crisi?

Els estudis afirmen que el comportament dels compradors és diferent de la que podríem esperar
:  - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa