Estats Units ha superat Alemanya i s’ha convertit en el primer importador de vi del món també en volum de mercaderia moguda. Durant el primer trimestre de 2022, segons dades de l’Observatori Espanyol del Mercat del Vi (OEMV), el país va augmentar les seves importacions en un 6,2% pel que fa al volum i en un 11% pel que fa al valor.

Així, el país va arribar a importar 314 milions de litres de vi durant els primers tres mesos de l’any, per un valor total de 1.490 milions de dòlars (1.415,5 milions d’euros). A més a més d’arribar a la primera posició de la llista d’importadors pel que fa al volum, els Estats Units també es consoliden com el primer mercat del planeta en valor.

Copes de vi, brindis
Els Estats Units creixen en valor i volum segons dades publicades recentment per l’OEMV | cedida

Frenada després d’un gran augment el 2021

No obstant això, també cal destacar que el ritme de creixement de les importacions del país s’ha frenat respecte les dades de l’any 2021, quan les compres fetes des dels Estats Units van augmentar un 13% en volum i gairebé un 26% en valor.

Tot i això, també cal tenir en compte que el 2020 va ser un mal any pel que fa al valor de les importacions. D’una banda, a causa dels efectes de la pandèmia de Covid-19 i, de l’altra, pels anomenats “Aranzels Trump”, imposats per l’ara expresident dels Estats Units contra alguns vins europeus.

Una decisió, aquesta última, que sortosament es va revisar coincidint amb l’inici de la nova legislatura; després d’una trobada entre l’Administració Biden i líders de la UE es va acordar establir cinc anys de treva a la decisió que suposava un increment d’impostos per als productors europeus que volien vendre al mercat nord-americà entre els quals, hi havia vins, olis i formatges.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa