VadeVi
La parella perfecta: Paté de Campagne de Cal Rovira i Lasendal Selecció 2019 del Celler de Capçanes
  • CA

Des de Vadegust, Vadevi i Balears Vadevi us volem fer la vida una mica més fàcil. És una època complicada i ja hem acabat les idees per suplir a casa les activitats que normalment fèiem a fora. És per això que us fem la proposta definitiva: unes combinacions fàcils amb les que hi guanya tothom. Sense cuinar. Una combinació per gaudir a casa i que us donarà plaer, que us farà quedar bé amb la gent del vostre entorn i que activarà la compra de productes i vins de proximitat que estan passant un moment delicat. I tot això sense moure-us de casa.

Som-hi doncs! Avui paté de Campagne de Cal Rovira i Lasendal Selecció 2019 del Celler de Capçanes.

Paté de Campagne de Cal Rovira | Cedida

Els patés fets a base de carns són una de les preparacions culinàries més delicioses. Tradicionalment es fan a base de trinxar o tallar a trossos de diferents mides tota mena de carns cuites o confitades i emmotllar-los en un recipients en forma de trapezis isòsceles anomenats terrines. Un cop a dins de les terrines es cobreixen amb oli o altres greixos d’origen animal, com llar o greix d’ànec, per garantir-ne la conservació. Un cop ha pres la forma del motllo es talla en porcions de la mida que es desitja.

Cal Rovira és una casa de pagès situada a Sagàs, un municipi format per masos aïllats a la comarca del Berguedà, que la família ha sabut evolucionar d’acord amb el signe dels temps i han aconseguit fer una explotació dels recursos naturals -tan agrícoles com ramaders- de cercle tancat, de la terra a la taula. Entre els seus elaborats hi podem trobar el Paté de Campagne, un paté artesanal elaborat a base de combinar diferents parts dels porcs que crien ells mateixos. Un producte artesanal on es garanteixen en tot moment les característiques organolèptiques, fisicoquímiques i microbiològiques del producte.

Conservat en un envàs de llauna de 135 gr. aquest paté de campagne presenta un sabor càrnic, de porc, intens i una textura molt agradable, que tant es pot gaudir untant-lo en una bona llesca de pa de pagès, idealment torrat, com posant-ne un tros sencer a sobre de la mateixa.

Les notes de fruita vermella i espècies dolces complementen el conjunt aromàtic del paté

Després de gaudir d’un bon mos de pa torrat acompanyat d’una porció de paté de campagne, ja sigui untat o posat a sobre, una copa de Lasendal Selecció del Celler de Capçanes ens acabarà d’arrodonir el moment. El Lasendal és un vi elaborat bàsicament amb garnatxa negra (85-90% depenent de l’anyada) acompanyada d’un petit percentatge de syrah (10-15%), al que se li dona una criança de 9 mesos en botes de roure americà i francès usades.

Les notes de fruita vermella ben madura, acompanyades dels tocs a espècies dolces i aromes delicadament torrades s’uneixen al conjunt aromàtic del paté, complementant-lo i enriquint-lo, formant ambdós productes una parella harmoniosa. La bona acidesa del vi neteja la boca del punt untuós del paté, al temps que el sabor càrnic intens del paté fa créixer el vi i n’equilibra el seu taní.

Més maridatges

Recupereu altres lliuraments de “La parella perfecta” de Vadegust i Vadevi i agafeu idees per fer a casa: 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa