El concurs que tria les millors bombolles rosades del món, el ‘Barcelona Rosé‘ està en plena ebullició. Tot just fa uns dies es donava el tret de sortida al que serà la seva tercera edició, obrint el període d’inscripció de mostres que enguany podran participar i competir en el certamen. Ara, aquest període s’amplia uns dies més i els BRIBA accepten candidatures fins al pròxim 10 de febrer de 2023.
Bases de participació
Al Barcelona Rosé International Bubbles Awards s’hi accepten exclusivament els vins escumosos rosats que hagin estat elaborats seguint els mètodes tradicionals o champenoise, charmat o granvas, així com els ancestrals. I un any més, el concurs qualificarà les bombolles rosades que provinents de totes les zones de producció del món partint del principi de l’anonimat de les mostres que es tastaran i avaluaran completament a cegues. El jurat determinarà els podis amb medalla gran or, or i plata de cada categoria.
Aquestes categories són:
- Vins escumosos rosats elaborats seguint el mètode Tradicional o Champenoise
- Vins escumosos rosats amb una criança de fins a 15 mesos.
- Vins escumosos rosats amb una criança de més de 15 mesos i inferior a 30 mesos.
- Vins escumosos rosats amb una criança superior als 30 mesos.
- Xampanys Rosé emparats per l’AOC Champagne
- Vins escumosos rosats elaborats seguint el mètode Charmat o Granvas
- Vins escumosos rosats
- Vins escumosos rosats elaborats seguint el mètode Ancestral
- A1. Vins escumosos rosats
Aquí es poden consultar les bases de participació, i les inscripcions es poden formalitzar seguint aquest enllaç.
Jornada de tast i acte de lliurament dels premis
La jornada de tast i avaluació dels vins es farà durant el mes de febrer i a primers de març es donaran a conèixer els millors productes de l’edició.