Els Premis Vinari 2023 arriben a la recta final. Queda només una última prova abans de conèixer els podis definitius de l’any, en aquesta que ja suma l’onzena edició del concurs dels vins catalans. Aquest dilluns 18 de setembre, el Celler de Rubí acollirà de nou la jornada de tast on s’avaluaran els vins que han superat la primera fase i que s’han fet lloc a la segona fase. Serà la jornada de tast final més concorreguda pel que fa al nombre de tastadors, i probablement també pel que fa a nombre de mostres, que han demostrat un alt nivell i avui se la juguen per desempatar i poder endur-se alguna de les medalles del certamen.

30 professionals i un jurat paritari
La jornada de tast tindrà lloc entre les tines de l’antic Celler cooperatiu de Rubí, una de les catedrals del vi de l’arquitecte vallenc Cèsar Martinell; i acollirà, a partir de les 16:00 h de la tarda, un significatiu nombre de professionals que formaran el jurat més ampli i paritari de les edicions celebrades fins ara. Entre els noms, hi destaquen el millor sommelier català, Toni Albiol, els enòlegs Jaume Àrboles, Lluís Manel Barba, Gerard Escudé i Marisa Díaz; els sommeliers Anna Casabona, Emma Bennet, Jordi Martínez i Bruno Tanino, o també comunicadores Sílvia Culell i Glòria Vallès; no falta a la cita des de la primera edició el rubinenc Marià Rosàs, de la distribuïdora Bodega Rosàs.
En el transcurs de la jornada es tastaran a cegues tots aquells vins que han obtingut les majors puntuacions en les fases prèvies, celebrades a Vilafranca del Penedès durant el passat mes de juny, i amb l’excepció dels vins de categories joves, que ja es van reconèixer abans de l’estiu amb l’objectiu de donar-los recorregut coincidint amb el seu moment òptim de consum. Així, aquest dilluns hi haurà el tast a cegues de vins de diverses criances, siguin blancs, negres o escumosos, així com els dolços, rancis i vins de postres.
Els millors vins de l’any es desvetllaran en el marc d’una gala plena de sorpreses que tindrà lloc el dia 6 d’octubre a Vilafranca del Penedès.