VadeVi
El dia del judici final: tast definitiu dels Premis Vinari a Rubí

Els Premis Vinari 2023 arriben a la recta final. Queda només una última prova abans de conèixer els podis definitius de l’any, en aquesta que ja suma l’onzena edició del concurs dels vins catalans. Aquest dilluns 18 de setembre, el Celler de Rubí acollirà de nou la jornada de tast on s’avaluaran els vins que han superat la primera fase i que s’han fet lloc a la segona fase. Serà la jornada de tast final més concorreguda pel que fa al nombre de tastadors, i probablement també pel que fa a nombre de mostres, que han demostrat un alt nivell i avui se la juguen per desempatar i poder endur-se alguna de les medalles del certamen.

Tast final dels Premis Vinari Vins Joves
Tast final dels vins joves al Celler Cooperatiu de Rubí | Foto: Jordi Play

30 professionals i un jurat paritari

La jornada de tast tindrà lloc entre les tines de l’antic Celler cooperatiu de Rubí, una de les catedrals del vi de l’arquitecte vallenc Cèsar Martinell; i acollirà, a partir de les 16:00 h de la tarda, un significatiu nombre de professionals que formaran el jurat més ampli i paritari de les edicions celebrades fins ara. Entre els noms, hi destaquen el millor sommelier català, Toni Albiol, els enòlegs Jaume Àrboles, Lluís Manel Barba, Gerard Escudé i Marisa Díaz; els sommeliers Anna Casabona, Emma Bennet, Jordi Martínez i Bruno Tanino, o també comunicadores Sílvia Culell i Glòria Vallès; no falta a la cita des de la primera edició el rubinenc Marià Rosàs, de la distribuïdora Bodega Rosàs.

En el transcurs de la jornada es tastaran a cegues tots aquells vins que han obtingut les majors puntuacions en les fases prèvies, celebrades a Vilafranca del Penedès durant el passat mes de juny, i amb l’excepció dels vins de categories joves, que ja es van reconèixer abans de l’estiu amb l’objectiu de donar-los recorregut coincidint amb el seu moment òptim de consum. Així, aquest dilluns hi haurà el tast a cegues de vins de diverses criances, siguin blancs, negres o escumosos, així com els dolços, rancis i vins de postres.

Els millors vins de l’any es desvetllaran en el marc d’una gala plena de sorpreses que tindrà lloc el dia 6 d’octubre a Vilafranca del Penedès.

Més notícies
21.06.2023, Celler Cooperatiu de Rubí
Anunci dels guanyadors als Premis Vinari dels Vins Joves 2023.

foto: Jordi Play

Terra Alta, Empordà i Penedès fan els millors vins joves de Catalunya

Aquest dimecres 21 de juny s'han donat a conèixer les medalles de plata, or i gran or de les categories joves dels Premis Vinari 2023
Els vins joves guanyadors  dels Premis Vinari 2023, al Celler de Rubí | Jordi Play

Els millors vins joves de Catalunya de 2023

El Celler de Rubí ha donat a conèixer aquest dimecres el medaller de les categories joves dels Premis Vinari
Tast final de setembre dels Premis Vinari 2022 | Foto: Jordi Play

Tret de sortida a les jornades de tast dels vins dels Premis Vinari 2023

Entre dilluns 29 de maig i el divendres 2 de juny es tasten i avaluen tots els vins que enguany competeixen a certamen | Els millor puntuats, passaran a la fase final

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa