“Els vins rosats sempre són motiu de controvèrsia, per molt que cada vegada tinguin més qualitat, siguin uns vins amb unes grans possibilitats gastronòmiques i tinguin una immillorable relació qualitat preu, costa molt de que la majoria de consumidors els hi donin el reconeixement que es mereixen”, sentencia el sommelier Ramon Roset.
I ho justifica així: “L’Ètim La Pausa és un vi rosat que és una joia, començant pel seu color cirera intens, que ja és tota una declaració d’intencions, seguint pel seu cupatge on hi domina la garnatxa negra refrescada amb una petit percentatge de sirà que li aporta el toc més llaminer i acabant pel seu conjunt gustatiu, on no hi ha espai per les frivolitats que malauradament trobem en tants vins rosats”.
En parla perquè ha estat el millor vi rosat d’entre les categories joves dels Premis Vinari 2022; un producte que val la pena tastar perquè, continuarà Roset, “les seves aromes són molt atractives des d’un bon començament, amb domini de les fruites vermelles silvestres ben acompanyades per alguna nota balsàmica de caràcter lleugerament mentolat”. Si bé és així en nas, “en boca té una molt bona entrada, àmplia, amb una acidesa viva i un pas de boca on mostra uns tanins sorprenents per un vi rosat, equilibri i estructura“. “El vi és de final llarg”.
A més a més de gaudir-ne sol, com aperitiu, serà un molt bon company d’embotits cuits, aperitius amb peixos blaus, la truita de patates amb ceba, amanides de pasta, pizzes, focaccies, coques de recapte i també carns de porc: preses, secrets, etc, tan si estan fetes a la planxa com a les brases.

Fitxa tècnica
- Ètim La Pausa
- Anyada: 2021
- Varietats: 90% garnatxa negra i 10% sirà
- Elaboració: 24 hores de maceració amb les pells.
- Celler: Cooperativa de Falset Marçà
- Origen: DO Montsant
Recomanacions de servei i maridatges:
- Recomanat prendre a una temperatura entre 8-10ºC
- Maridatge: aperitiu o acompanyant embotits cuits, pizzes, coques de recapte o carns de porc.
- Preu aproximat de venda al públic: 7,45 €.