VadeVi
El Festival Corpinnat, premi a la millor experiència enogastronòmica
  • CA

El Festival Gastronòmic Corpinnat ha estat distingit com a millor experiència enogastronòmica dels Premis Vinari d’Enoturisme 2022. Després d’una primera edició celebrada el 2021 i d’un balanç més que positiu per part dels organitzadors, tot just acaba de donar inici a la segona, que va ser presentada fa ben poques setmanes a Barcelona, i que ha arrancat tot just aquest dijous 16 de juny.

Un cop de mà a un sector molt afectat per la pandèmia

En aquesta nova entrega, Corpinnat espera repetir la fantàstica acollida d’aquesta aposta per la gastronomia i l’enoturisme que es va posar en marxa durant la pandèmia amb la intenció de promoure l’enoturisme i, alhora, ajudar el sector de la restauració, que estava patint molt durament les restriccions. Ton Mata, del celler Recaredo, va explicar fa ben poc que, justament en aquest moment, des de Corpinnat se’ls va voler oferir espais a prop de les vinyes per oferir experiències gastronòmiques acompanyades dels seus vins i en un entorn a l’aire lliure i, per tant, molt més segur.

L’edició de 2021, que és la que va rebre aquest Premi Vinari en la cerimònia que suposa l’establiment de les categories enoturístiques com una secció separada de la resta de guardons, va ser, segons va explicar el mateix Mata, “un èxit rotund”, amb una assistència de gairebé 2.500 persones als 65 sopars que es van organitzar, amb xefs de 59 restaurants diferents, a 10 dels cellers de Corpinnat.

Un valor enoturístic per revitalitzar les nits d’estiu al Penedès

A més, Mata també va destacar un altre valor afegit de la proposta i que, precisament, la treu de l’excepcionalitat per fer-ne un valor enoturístic: la seva capacitat de dinamitzar les nits d’estiu al Penedès on, tradicionalment, alguns restaurants fins i tot arribaven a tancar per falta de públic. Així, el Festival Gastronòmic Corpinnat s’erigeix com una manera d’atraure públic amb un projecte que fomenta un tipus de turisme cultural, vitícola i també gastronòmic, que és precisament el que volen reconèixer aquests Premis Vinari.

El gerent de Corpinnat, Jaume Mata, va recollir el premi de mans del director dels Premis Vinari, Ramon Roset. Mata va agrair l’elecció del jurat, però sobretot va fer èmfasi en l’esforç que fan els equips dels cellers per fer possible l’esdeveniment, l’esforç dels cuiners i cuineres que hi donen suport i el compromís del públic que hi assisteix. Jaume Mata va assenyalar que el festival gastronòmic, com fa la pròpia marca, pretén posar en valor l’entorn i el paisatge al costat de la millor cuina del país maridada amb grans vins escumosos nascuts i elaborats al cor del Penedès. 

Cartell per aquest 2022

Aquest dijous 16 de juny ha arrencat oficialment la segona edició del Festival que aquest any inclou una cinquantena de sopars en espais singulars dels cellers que formen part de la marca col·lectiva fins el 31 de juliol.

El tret de sortida del festival l’ha donat el celler Recaredo de Sant Sadurní d’Anoia amb la cuina del restaurant Vicus, i continua el celler Sabaté i Coca aquest divendres 17, que pren el relleu amb el restaurant Vilagut; dissabte Xerigots visita Can Descregut; i, dilluns 20, el celler Gramona presenta Nit de Tramuntana, un dels quatre sopars que organitza en aquesta edició i que en aquesta ocasió reunirà els cuiners dels resturants empordanesos Casamar, Diferent, Ca la Taverna i Godart.

El calendari de sopars als 11 cellers s’allargarà amb una oferta gastronòmica molt variada. Dels prop de 50 sopars que se celebraran en aquesta edició, en aquests moments una quinzena ja han penjat el cartell de complet. Per consultar el calendari complet i gestionar les reserves podeu entrar al següent enllaç.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa