VadeVi
El millor lloc per dormir entre vinyes de Catalunya està al Baix Penedès
  • CA

Can Marlès té el millor allotjament enoturístic de Catalunya. Així ho ha decidit el jurat dels Premis Vinari d’Enoturisme, que tot just donava a conèixer els resultats fa uns dies dels projectes, activitats o entitats que han despuntat per diversos motius en aquest primer certamen que té per objecte reconèixer el turisme del vi al país.

Aquest projecte és un dels icònics projectes del territori. Ubicat al municipi del Montmell, al Baix Penedès, està format per unes 300 hectàrees de terreny, de les quals en destaca una dotzena que dediquen a la producció de vinya, un ampli entorn boscós, molt ben cuidat que permet passejades i diverses activitats de natura, i fins a vuit masies que la propietat s’ha animat a recuperar. A dia d’avui, n’hi ha tres de rehabilitades, una de les quals per a ús privat de la família, i dues més que s’han obert a l’enoturisme amb diverses capacitats i un entorn ple d’oportunitats per gaudir del territori, Cal Puig i La Marlesita.

El Premi, per Cal Puig, ens demana fer-hi una passejada, encara que sigui a través d’imatges i virtualment (fins que us animeu a fer-los visita en persona).

Entrada principal de la casa | Can Marlès
El menjador-cuina de Cal Puig by Can Marlès | web
Una sala d’estar, per descansar i gaudir de l’entorn | Cal Puig by Can Marlès
Cal Puig, Can Marlès
Una de les habitacions de Cal Puig by Can Marlès | web
A l’exterior, una piscina amb vistes a la vinya | Cal Puig by Can Marlès
L’entorn cuidat per poder fer-hi passejades i abraçar oliveres | Cal Puig by Can Marlès

Can Marlès i les alpaques

Lucía Pombo i les alpaques, al seu projecte de Can Marlès
Lucía Pombo i les alpaques al seu projecte de Can Marlès | E.V.

“A Can Marlès estem en un paratge únic, estimem el paisatge, i volem contribuir a cuidar-lo i garantir un futur sostenible i equilibrat”, comentava fa uns mesos la propietària coincidint amb la presentació de noves anyades de vins; “per això treballem en ecològic i oferim el màxim respecte per l’entorn en totes i cadascuna de les tasques diàries”. Fins i tot, i aquest és un altre dels trets que diferencien aquest projecte penedesenc, campa per propietat una àmplia una família d’alpaques (mascles i femelles, que conviuen per separat) que Lucía Pombo mima i cuida amb la màxima cura.

D’altra banda, pel que fa als vins de Can Marlès, apuntar que comparteixen les llargues criances com a trets distintiu i comú, i també el fet que majoritàriament estan fets com a monovarietals: en blanc, tenen el Chardonnay i el Fusta de Boix (chardonnay amb roure), l’Ull de Llebre negre i rosat, al qual anomenen Guidaí i excepcionalment, el Font Xica, que és l’únic cupatge Clàssic Penedès. En un any “normal” (sense afectacions per míldius o altres problemes) treuen al mercat unes 30,000 ampolles entre totes les referències.

Més notícies
Llistat dels millors projectes d’enoturisme de Catalunya 2022
Comparteix
Dijous 9 de juny s'han donat a conèixer els guanyadors de la primera edició dels Premis Vinari dedicats a promocionar el turisme del vi del país
Guanyadors Premis Vinari d'Enoturisme 2022 | Foto: Mireia Comas
Els Vinari premien els millors projectes d’enoturisme catalans
Comparteix
Aquest dijous 9 de juny s'han donat a conèixer els guanyadors del certamen que distingeix les millors experiències, activitats i empreses de turisme del vi a Catalunya
Indicació per arribar al celler Can Marlès | E.V.
Nova anyada del Mula Terca, tres masies recuperades i un veler de competició, novetats a Can Marlès
Comparteix

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa