VadeVi
Els Premis d’Enoturisme 2022 es desvetllaran el proper 9 de juny

El jurat ja s’ha reunit i decidit. Els primers Premis d’Enoturisme organitzats per Vadevi es desvetllaran aquest proper 9 de juny en un acte que se celebrarà al Jardí Restaurant El Celleret de Família Torres, a Pacs del Penedès, a partir de les 19:00h de la tarda.

L’acte, presentat pel periodista Vicent Sanchis, reconeixerà els millors candidats de les categories següents:

Allotjaments i restauració

 • Premi al Millor Allotjament Enoturístic
 • Premi a la Millor Experiència Enogastronòmica

Cellers

 • Premi a la Millor Visita Enoturística i experiència de tast de vins realitzada durant el 2021

Experiència i innovació

 • Millor Activitat Cultural i Social
 • Millor Activitat d’Esport o benestar
 • Millor Activitat Mediambiental
 • Millor Activitat Innovadora
 • Millor Activitat Solidària
 • Millor Iniciativa Emprenedora

El jurat d’aquest 2022 s’ha reunit aquesta setmana a l’Escola d’Enoturisme de Catalunya per avaluar les candidatures presentades. Enguany ha estat format per diverses personalitats vinculades amb el turisme del vi, com són: Ester Garcia, directora de l’Escola d’Enoturisme de Catalunya; el sociòleg i expert en enoturisme Lluís Tolosa, el Gerent de la Federació Intercomarcal d’Hostaleria i Restauració (FIHR), Daniel Brasé, la coordinadora de la International Wine Tourism Think Tank, Zaida Semprún i el director dels Premis Vinari, Ramon Roset.

Jardins d’El Celleret

Concurs amb entitat pròpia

Ha estat una de les novetats destacades dels Premis Vinari d’enguany: els premis d’enoturisme, l’any passat vinculats al concurs de vins, han agafat entitat pròpia i aquest 2022 han esdevingut un projecte independent.

De fet, fins ara aquests reconeixements ja tenien les seves singularitats, pel fet per exemple que l’avaluació dels projectes guanyadors el feia un jurat diferent al que avaluava els vins, format per un equip de professionals amb estreta vinculació amb el turisme del vi des de la formació, especialització i experiència professional. Aquest tret es manté, però canvia com dèiem l’essència del certamen que permetrà d’una banda, rebre noves candidatures i de l’altra, celebrar una nova festa per donar a conèixer els guanyadors de l’any.

Als Premis Vinari d’Enoturisme s’han obert a cellers, cooperatives vitivinícoles, allotjaments, restaurants i empreses i entitats d’àmbit privat que tinguin la seva seu social a Catalunya. Com a requeriment, els productes presentats han d’estar disponibles i actius en el moment de presentar-se al concurs.

El jurat s’ha reunit aquesta setmana i ha deliberat entre les diverses candidatures presentades, atorgant un guardó i diploma per cadascuna de les categories.

Viu la Verema de 1887 del Celler Llopart
Viu la Verema de 1887 del Celler Llopart, activitat premiada al 2021 | celler

Objectiu del concurs: potenciar enoturisme de qualitat a Catalunya

Els Premis Vinari d’Enoturisme, organitzats per Vadevi, tenen per objectiu promocionar i potenciar l’enoturisme de qualitat a Catalunya, fomentar-ne el coneixement i la difusió com a activitat de proximitat i estimular-ne la pràctica, així com incentivar els cellers, empreses i/o entitats d’àmbit privat, amb seu a Catalunya, a la millora contínua de les seves ofertes i innovar a l’hora de plantejar noves propostes enoturístiques. A més a més, pretenen divulgar entre els consumidors la cultura, el territori i les característiques dels vins catalans a través de l’activitat de l’enoturisme.

Podeu recuperar el llistat de guanyadors de l’edició anterior, seguint aquest enllaç.

Més notícies
Enoturisme a les vinyes | Unsplash

Les categories dels Premis Vinari d’Enoturisme, al detall

El certamen agafa entitat pròpia i se celebra de manera separada del concurs de vins, com s'havia celebrat en edicions anteriors
: - Mobile
Un dels espais entre vinyes de Llopart dedicats a l'enoturisme | Llopart

Arrenca la primera edició dels Premis Vinari d’Enoturisme

El certamen s'obre, més enllà de cellers, a aquelles empreses, entitats i professionals de Catalunya que ofereixen propostes de turisme del vi
: - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa