VadeVi
Reus fa d’amfitriona de la festa que premia els millors vermuts catalans

Dia de celebració per al sector vermuter català. Al migdia d’aquest divendres 17 de març farem el vermut amb els millors de Catalunya tot just després d’anunciar quines marques han estat mereixedores d’una medalla de plata, or o gran or en els novens Premis Vinari dels vermuts catalans. Tot plegat, en el marc d’un acte que conduirà des de la Llotja de Reus el periodista d’El Món Quico Sallés i que reunirà una àmplia representació del sector que conceptualitza i embotella aquest tipus de begudes arreu del territori català.

Així, la cita permetrà conèixer els resultats del concurs que anualment premia els millors vermuts de Catalunya. Per categories, diferenciant els millors blancs, negres, reserva o innovadors, o els premis especials de l’any.

Medalles de plata, or i gran or

Pel que fa a les categories de producte, hi haurà la distinció en forma de medalles de plata, or i gran or a diversos vermuts en funció de les puntuacions que hauran obtingut després d’un tast fet completament a cegues. Hi haurà podi de les següents categories:

  • Vermuts blancs
  • Vermuts negres
  • Vermuts reserva
  • Altres estils de vermuts, o vermuts innovadors

D’altra banda, es donaran els següents premis especials:

  • Millor vermut de Catalunya 2023, que correspon al vermut millor puntuat de l’edició.
  • Millor iniciativa de Vermuturisme, reconeixent pràctiques o experiències que combinen el concepte de turisme amb vermut.
  • Millor etiqueta de vermut: reconeixent l’esforç per donar una imatge atractiva també del packaging.
  • Millor vermut per a cocteleria, que ha decidit un equip estel·lar del Club del Bàrman de Catalunya.
  • Millor vermuteria, escollida a través d’una votació popular.

Jornada de tast a l’Enològica 

La jornada de tast i avaluació dels candidats a millors vermuts de Catalunya dels Premis Vinari va convocar a finals de febrer una vintena de tastadors professionals per avaluar totes i cadascuna de les marques a cegues, sense conèixer ni la marca, ni l’elaborador ni el territori d’origen. Durant la sessió van atorgar una puntuació que va determinar els rànquings de l’any que avui es premien i reconeixen un sector que segueix excel·lint.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa