VadeVi
La Ruta del Trepat, millor iniciativa de promoció del territori 2023

El trepat, la varietat autòctona de la Conca de Barberà, no només és la base de vins i caves d’una gran qualitat. A més, aquesta varietat de raïm negre també és el vehicle a través del qual s’articula una ruta enoturística, la Ruta del Trepat, que enguany ha rebut el Premi Vinari Turisme de Barcelona a la Millor Iniciativa de Promoció del Territori. Un reconeixement per a una iniciativa que té per objectiu posar en valor el patrimoni paisatgístic i vitivinícola de la Conca de Barberà entre el qual, és clar, aquesta varietat que li és característica.

Una ruta per descobrir tot allò que la Conca pot oferir-nos

Aquesta comarca destaca pel seu passatge i per la seva situació, que l’han convertit en un lloc privilegiat per al conreu de la vinya i també perquè s’hi fan vins i caves excel·lents, reconeguts per la seva qualitat. Pel seu patrimoni, a més, també forma part de la Ruta del Císter, que fa anys que també vol donar vida al turisme i a la cultura de la Conca.

Els paisatges de la Conca de Barberà són espectaculars i la Ruta del Trepat convida a descobrir-los | Ruta del Trepat
Els paisatges de la Conca de Barberà són espectaculars i la Ruta del Trepat convida a descobrir-los | Ruta del Trepat

La Ruta del Trepat permet descobrir els paisatges de la zona, contemplar les seves vinyes sense presses, conèixer els seus cellers plens d’històries i també tastar els vins i els caves que s’hi fan i descobrir el seu caràcter únic. Aquesta proposta és una on els rellotges no funcionen i la naturalesa marca el ritme, on tothom pot descobrir la Conca de Barberà d’una manera tranquil·la i relaxada, amarar-se bé dels seus aromes, els seus gustos i la seva essència a través de museus, restaurants, cellers… i coneixent, és clar, el trepat, una varietat negra que dóna vins delicats, afruitats, frescos però amb notes especiades i una lleugera graduació alcohòlica.

El trepat, una varietat singular i que dóna caràcter a la comarca

Tot i que tradicionalment el trepat s’havia fet servir per obtenir vins rosats i també caves, tots ells amb molta personalitat, cada vegada és més present tant a vins negres com a blancs. Tots ells, de fet, són aptes per a totes les situacions, singulars amb un caràcter únic. I són, és clar, un producte autòcton i diferenciador de la DO Conca de Barberà.

Més notícies
Notícia: El trepat, una varietat delicada, expressiva i identitària de la Conca
Comparteix
Dinou cellers del territori han donat a conèixer novetats en una nova trobada a Barcelona
Notícia: Neix la Ruta del Trepat a la Conca de Barberà
Comparteix
Aquest cap de setmana els vins de la Conca sortiran al carrer a la Mostra de Vins i Caves que es fa coincidint amb la Setmana Medieval de Montblanc
Notícia: La frescor i versatilitat del trepat de la Conca
Comparteix
La DO destapa les novetats vinícoles del territori a través d'un cicle de tastos virtuals
Notícia: Surt Cabanal, el primer escumós ancestral fet amb trepat
Comparteix
La Cooperativa Agrícola de Barberà ha tret al mercat aquest nou vi escumós

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa