VadeVi
Alejo Peris: “MontRubí suma qualitat i luxe a l’enoturisme del Penedès”
  • CA

L’Alejo Peris (Barcelona, 1989) va aterrar al Penedès -tornant del Regne Unit i Austràlia- amb l’encàrrec d’implicar-se i gestionar el dia a dia del celler familiar, i aquells primers dies, mentre s’adaptava als canvis de rutines i paisatges, rebia el Vadevi en una masia que tot just es començava a rehabilitar i desvetllava algunes de les novetats que havia de veure MontRubí en els següents mesos. Precisament aquest primer d’agost de 2021 han inaugurat la darrera de les incorporacions al projecte, l’hotel de deu habitacions que han construït just a la vora del celler, i a pocs metres d’aquella masia que ara ha esdevingut un restaurant gastronòmic amb vistes a la vinya. Les instal·lacions on s’hi fa el vi també han  passat per algunes obres d’adaptació i ampliació i la gamma de vins ha vist alguns canvis amb la incorporació, per exemple, dels vins de parcel·la Serres Velles, i un parell d’ancestrals que, malgrat n’han fet poca producció, ja s’ha esgotat del mercat. “Estic content i agraït a la família i a tot l’equip que amb el seu suport i implicació ho ha fet possible”, comenta.

Has revolucionat l’oferta enoturística de l’Alt Penedès en pocs mesos. Què en penses, ara, si fas una mirada enrere?

El projecte és ara molt millor del que havia imaginat! Quan vaig venir a MontRubí, tenia clar com volia que fos el projecte i m’il·lusiona veure que ja és una realitat. Tinc molta sort de tenir prop una família i un equip que s’ha implicat en fer possible aquest projecte, que suma ofertes de qualitat i luxe a l’enoturisme del Penedès. I els ho he d’agrair. Crec que tot plegat posiciona i permet donar més valor al nostre territori i entorn.


De fet, l’última incorporació ha estat l’hotel que tot just inauguràveu a primers d’agost. Com ha estat l’acollida? 

Hem volgut començar amb un soft opening durant l’agost, és a dir, donar a conèixer el nou projecte poc a poc i oferir tarifes reduïdes. Tot i així, ja hem tingut unes quantes reserves, sobretot de cap de setmana, i el retorn que ens arriba és molt positiu. Agrada el disseny, les instal·lacions, els detalls…, i tot i així, encara estem pendents de petites modificacions o detalls que ens falta revisar. Es tracta de deu habitacions de diverses capacitats, algunes amb terrassa, i aviat hi obrirem el gimnàs. És un hotel només per a adults pensat perquè sigui cent per cent sostenible i que garanteixi un espai de màxima tranquil·litat per a totes les persones que ens vulguin conèixer.

Masia recuperada de primers del segle XX on MontRubí hi té el restaurant | E.V.


Ara, aquesta oferta hotelera se suma al projecte de vinyes i vins i al restaurant gastronòmic que vau obrir a primers d’any. 

Exacte. Ara mateix, podem oferir a les persones que ens visiten una experiència integral que organitzem amb el màxim detall. Aquest dies d’agost hem aconseguit que l’oferta sigui prou atractiva perquè les persones baixin del cotxe quan arriben a la finca i no el treguin de l’aparcament durant tota la seva estada. Els estem oferint espais per dormir, menús enogastronòmics, activitats a les vinyes, visites al celler, tast de vins… 

Un dels plats forts del projecte podríem dir que està en el restaurant, que heu obert en una antiga masia recuperada de primers del segle XX. 

Vam inaugurar el restaurant el mes de febrer passat i de moment estem obrint -i gairebé omplint- tots els caps de setmana. Fem una aposta important pel producte local -peixos de Vilanova, carn blanca del Penedès-, fins i tot comprem fruita a veïns del poble. I també tenim un petit hort per plantar i cultivar les nostres pròpies verdures o plantes aromàtiques. I tot plegat, ho amanim en un menú de degustació que ens permeten jugar i combinar bé el producte local i de qualitat amb els vins de la casa. De fet, fa uns dies vam utilitzar les instal·lacions per organitzar diversos sopars amb maridatge on donar a conèixer els nous vins de la nova gamma Serres Velles elaborats amb les varietats macabeu, garnatxa negra i carinyena.

Nova gamma de vins Serres Velles de MontRubí | E.V.

Els vins, l’origen i essència del projecte, també han vist canvis. Per què heu decidit revisar i actualitzar la gamma de productes? 

El projecte de vins continua mantenint la seva filosofia inicial. Màxima atenció a la terra, bon treball a celler i elaboració de vins sincers i honestos amb el seu territori d’origen. Seguim apostant pels monovarietals, que per nosaltres és la millor manera d’entendre un vi. De fet, la principal novetat està en la gamma de Serres Velles està feta a partir de tres monovarietals, i els dos ancestrals, blanc i rosat, que estan tenint una bona acceptació i se’ns han esgotat molt ràpidament. A més a més, continuem mimant el sumoll, que és una de les varietats per les quals sempre hem apostat i que ens dona vins molt autèntics i representatius del projecte. 

Ara, a més a més, esteu començant una època important pel celler, que és la verema. Com preveieu, aquesta campanya, des de Montrubí? 

Sembla que serà molt bona anyada i de moment estem molt a sobre de l’evolució dels raïms perquè és un dels moments més importants de l’any. 

Per cert, que en l’apartat vitícola, també hem incorporat petites plantacions de malvasia, subirà parent i xarel·lo vermell, i també una mica de xarel·lo d’alçada. A veure si els vins segueixen agradant, com fins ara, i continuem ampliant el mercat local, així com l’internacional, ara que finalment estem exportant més que mai. 

Piscina i parcel·la de vinya de MontRubí que es veu des del nou restaurant del projecte | E.V.

Què queda per fer, a partir d’ara? 

Encara hi ha molta feina a fer, això només ha fet que començar. De fet, ara la gran feinada serà fer que tot l’engranatge funcioni i consolidar un equip que pugui fer possible tot el que estem oferint a MontRubí. D’una banda, seguir embotellant l’expressió de les nostres finques en els vins de la millor qualitat possible; consolidar el projecte enoturístic potent i diferenciat; i seguir tenint cura de l’entorn, mentre apostem encara més per les varietats de raïm autòctones. Això és el que ens defineix, i ara és moment de convertir-ho en experiències perquè tothom en pugui gaudir de la millor manera possible. 

I a nivell personal, què li queda per fer a l’Alejo Peris? 

Descansar una mica! Hi he invertit moltes hores, amb gust, però també és cert que he deixat una mica de banda la meva vida personal. Ara toca trobar l’equilibri del dia a dia i consolidar, amb l’equip, tot el que hem posat en marxa en aquest raconet del Penedès.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa