VadeVi
Alta Alella destina 2,5 milions a noves plantacions i millores a la vinya

El celler Alta Alella ha anunciat una inversió de 2,5 milions d’euros per la millora del desenvolupament de la seva activitat vitivinícola. Segons ha compartit la marca en un comunicat, els diners aniran destinats principalment a l’adquisició de noves hectàrees de cultiu a Alella-Tiana, a més d’instal·lacions tècniques i eines per preservar la vinya.

“El que més m’emociona és que els meus pares van començar amb una sola hectàrea el 1991 i l’any 2024 comptarem amb 70 hectàrees. Podríem haver escollit un altre model de negoci basat en el volum, però el nostre camí era i és apostar per la terra, les vinyes, i liderar i controlar tot el procés d’elaboració del vi”, assenyala Mireia Pujol-Busquets, copropietària i segona generació del celler.

La inversió en noves plantacions de vinyes, apunten, significarà un “impacte molt positiu per l’ecosistema a la zona periurbana de Barcelona”, i contribuirà a més a més “a ordenar el territori, aportant valor paisatgístic, a més d’actuar com a tallafocs”.

Aquesta decisió estratègica, assenyalen, es fa efectiva després de tancar un augment del 52% de la seva facturació en només cinc anys. Segons dades de la companyia, la facturació global ha pujat de 3,3 milions d’euros el 2018 als cinc milions l’any passat. Les vendes estatals representen un 55% i l’exportació un 45%, amb el Canadà –Quebec, els Estats Units, Alemanya i Finlàndia com a mercats internacionals capdavanters.

Alta Alella és la culminació d’un projecte familiar que va néixer fa més de trenta anys de la mà de Josep Maria Pujol-Busquets i Cristina Guillén. Després d’elaborar vins en diverses regions del món, l’any 1991 van adquirir la finca modernista Can Genís, on es troba Alta Alella, a pocs quilòmetres del Mediterrani i de Barcelona i dins del Parc Natural de la Serralada de Marina. “És un miracle poder desenvolupar aquest projecte tan a prop de Barcelona. Tot l’esforç de la nostra família està destinat a això”, assegura el fundador.

Digitalització i responsabilitat mediambiental

Seguint la premissa de la sostenibilitat, part de la inversió també s’ha destinat a energies renovables i a la digitalització de la vinya. Alta Alella comparteix que fa vuit anys que treballa amb eines digitals que faciliten la traçabilitat al camp, concedeixen una major eficiència i optimització del treball a la vinya, i minimitzen l’impacte ambiental.

“Un celler és un projecte a llarg termini, i perquè les futures generacions puguin gaudir dels beneficis de la terra, cal cuidar-la ara”, comparteix Mireia. Ja en el 1999, Alta Alella iniciava la seva participació en el projecte de vinya experimental amb Varietats Resistents i Autòctones Adaptades al Canvi Climàtic (VRIAACC). Reduir la petjada de carboni és una tasca prioritària pel celler, que des de fa tres anys, també pertany al grup d’empreses catalanes adherides al “Programa d’acords voluntaris” impulsat per la Generalitat de Catalunya, seguint les directives dels objectius de desenvolupament sostenible de les Nacions Unides.

Pel que fa a l’enoturisme, la família recorda que el van activar l’any 2012 amb l’objectiu de “ser innovadors”. “Fa ja 10 anys que vam decidir que volíem compartir la cultura del vi d’una manera molt personalitzada i amb l’enoturisme tenim l’oportunitat de fidelitzar i apropar-nos al consumidor. Això és imbatible!”, compartirà Josep Maria. Una dècada després, reben vora els 10.000 visitants, xifra que representa una pujada del 30% en relació amb els anys pre-Covid. El celler ha acumulat diversos reconeixements des d’aleshores i a finals de març del 2023, va ser guardonada de nou als Premis Vinari d’Enoturisme.

Més notícies
Jornada de tast de l'Alta Alella 10 Gran Reserva | E.V.
Alta Alella 10, un cava de col·lecció amb molta capacitat de guarda
Comparteix
Aquest dilluns s'ha presentat el nou escumós, amb 129 mesos de criança, en el marc d'un tast vertical de deu anyades del mateix vi
Paisatges de vinya des del celler Alta Alella
‘Alta Alella Sunset’ programa noves sessions de música i vins
Comparteix
Els capvespres d'estiu agafen ritme al celler amb les actuacions de Diddi DJ & Irina Flake DJ
Tots els caves Alta Alella Mirgin ja són gran reserva
Comparteix
Amb la presentació de l’Alta Alella Mirgin Gran Reserva 2015 s’ha culminat el procés de transformació pel que fa a les criances

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa