VadeVi
La Fira del Vi de Falset fa ple durant el cap de setmana
  • CA

La Fira del Vi de Falset, amb mostra dels vins de la DOQ Priorat i la DO Montsant, ha servit aquest cap de setmana vora 42.000 degustacions de vi en un certamen que, segons l’organització, ha superat tots els rècords d’assistència de les 27 edicions celebrades fins ara. De fet, la xifra més alta que s’ha registrat fins al dia d’avui havia estat la de 37 mil tastos servits en l’edició de 2017, recorden, en què es va allargar tres dies. Tornant a l’actual, també apunten en unes trenta mil les persones que han assistit a algun dels actes de l’esdeveniment durant el cap de setmana.

“És evident que tothom tenia moltes ganes de tornar a la Fira i tenim la impressió que hi ha gent que ha aprofitat per tornar a trobar-se a Falset després d’aquests anys de pandèmia”, comentava Carlos Brull, alcalde de Falset i president de la comissió organitzadora. 

Des de divendres al vespre, els tastos organitzats han hagut de penjar el cartell de complet a Falset,  Porrera, Gratallops, Masroig, Torroja i Bellmunt del Priorat, oscil·lant els assistents entre els 300 i el miler. Igualment, prop d’un miler de persones han participat en la quinzena de tastos gratuïts que s’han organitzat al recinte firal de Falset.

Brull, en la seva valoració, destaca també el perfil del visitant, dient que es tracta “d’un públic a qui interessa el món del vi i en té un nivell de coneixement alt”. I continua: “també tenim un públic molt jove, al voltant de la trentena, que ve a la Fira amb ganes de saber més coses del món del vi, la terra, les varietats i els cellers”.

La Fira del Vi de Falset ha comptat finalment en aquesta 27a edició amb la participació d’una setantena de cellers, dels quals prop d’un 60% han estat de la DOQ Priorat i un 40% de la DO Montsant. 

Ara, la fira es trasllada als cellers

La Fira del Vi de Falset no ha arribat encara a la fi. Des d’aquest dilluns 2 de maig i fins a finals de mes, es poden reservar degustacions a cellers del Priorat, pertanyents a les dues denominacions d’origen del territori. Es manté així la proposta de convertir la comarca en un recinte firal, on els cellers fan d’estands, que es va inaugurar l’any passat en el marc de la pandèmia. Les visites requereixen reserva prèvia, que es pot fer a través de la pàgina web de la fira.

Les degustacions, amb aforament limitat a 12 persones, es fan en els cellers inscrits a la Fira tant de la DOQ Priorat com de la DO Montsant. La fórmula va fer possible, l’any passat, gairebé 2.500 reserves de tastos.

“La proposta de Fira al llarg de tot el mes de maig permet als visitants transcendir la visita d’un dia i organitzar estades d’un cap de setmana o de més dies amb la idea de conèixer millor la comarca i les seves propostes enoturístiques”, apuntarà l’alcalde de Falset i president de la comissió organitzadora, Carlos Brull. 

Més notícies
Tast amb Llops 2022 | Ramon Roset
Tast amb Llops, el retrobament
Comparteix
Fira del Vi | A la plaça del carrer de Dalt de Gratallops, s'hi ha pogut tastar les darreres anyades que elaboren els catorze cellers del municipi
Porrera acull el 12è tast de carinyenes
Comparteix
Després de dos anys sense poder-se fer, aquest divendres 29 de maig la Plaça de l’Església s’ha tornat a omplir de productes, productors i entusiastes d'aquesta varietat
Fira del Vi de Falset | organització
La Fira del Vi de Falset, “l’expressió més viva” del Priorat
Comparteix
Del 29 d'abril a l'1 de maig, una setantena de cellers participen a la mostra física | El 2 de maig arrenca un nou programa de visites als cellers

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa