VadeVi
Els millors vermuts catalans de l’any es preparen per sortir a escena

Els Premis Vinari dels vermuts catalans estan ultimant els preparatius per l’acte que desvetllarà quines són les referències més ben valorades de la seva setena edició. Serà aquest proper dijous 30 de setembre al restaurant Vermuts Rofes de Reus, ciutat que de nou exerceix de capital catalana del vermut.

L’acte, que començarà a les 12:00h del migdia, estarà presentat per l’humorista Fermí Fernández i premiarà les següents categories:

  • Vermut Blanc (Gran Or, Ors i Plates)
  • Vermut Negre (Gran Or, Ors i Plates)
  • Vermut Reserva (Gran Or, Ors i Plates)
  • Vermut Innovador (Gran Or, Ors i Plates)
  • Millor Vermut per a Còctels
  • Premi a la Millor Etiqueta

En finalitzar l’acte, hi haurà un petit refrigeri i tast de vermuts, controlat per temes de seguretat sanitària, al mateix restaurant Vermuts Rofes.

Estrena d’un sistema de votació mixt: professional + popular

Els Premis Vinari de vermuts han iniciat aquest any un sistema d’avaluació mixta dels productes que competien a concurs. Així, els prop de setanta vermuts s’han enfrontat a un jurat professional i als paladars exigents dels consumidors, el veredicte del qual també s’ha sumat al dels experts. La primera sessió popular es va celebrar el dia 1 de maig a Palamós, i hi van seguir les jornades a Cambrils, Tossa de Mar i el Masnou.

Les persones que van assistir a les mostres de vermuts van votar a cegues sense conèixer la marca ni la etiqueta, quin era el seu vermut preferit. Aquest nou sistema de valoració pretén acostar els vermuts al màxim de gent possible i posar en valor la proximitat i la qualitat d’aquests productes.

El 10 de maig a Casa Navàs de Reus, jornada de tast professional

Enguany, la jornada de tast professional va tenir lloc el 10 de maig a la Casa Navàs de Reus, esdevenint el primer acte que s’organitzava presencialment amb una successió de fires i degustacions sobre el territori per tal de promocionar i donar a conèixer els nous vermuts.

El jurat va avaluar un total de 68 vermuts diferents elaborats arreu del territori català, que van suposar una dotzena més que en l’edició passada. En total, foren una vintena de tastadors, entre els quals hi destacaven perfils de sommeliers, enòlegs, propietaris de restaurants i distribuïdors que promocionen la beguda en el seu dia a dia. Tots ells, formen part dels col·lectius Associació Catalana de Sommeliers, Associació Catalana d’Enòlegs, Club del Bàrman de Catalunya -que per cert ha donat suport als Premis Vinari des de la primera edició- i també l’Associació Balear de Sommeliers, que s’ha sumat a la convocatòria des de Mallorca, mostrant l’interès que també hi a a l’illa pels vermuts catalans.

Les etiquetes de vermut

En les diverses edicions del concurs han desfilat etiquetes originàries del segle passat, renovacions d’imatges i novetats del mercat. Aquesta edició no es queda enrere i 11 marques de vermut s’aposten el premi de la Millor Etiqueta, patrocinat per Gràfiques Varias i posa en relleu la tasca i el valor de la imatge en el packaging.

Aquestes són les onze etiquetes que enguany opten a endur-se el reconeixement.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa