Ben aviat se sabran quins són els millors vermuts de Catalunya d’aquest 2022. Els Premis Vinari, el concurs que anualment premia les millors referències vermuteres del país, organitza per aquest dissabte 11 de juny la darrera convocatòria de vot popular, en la qual s’anima a totes les persones a dir la seva i triar quin dels productes que enguany competeixen al certamen consideren mereixedor d’una medalla.
Aquesta darrera sessió tindrà lloc al Mercat de la Independència de Terrassa entre les 11:30h del matí i les 14h del migdia.
Les persones que s’hi apropin, tindran l’oportunitat de tastar diversos vermuts a cegues, sense conèixer la marca ni la procedència, i puntuar-los en funció del seu gust personal. Els vots acumulats durant la jornada se sumaran als obtinguts en les prèvies sessions de tast popular (celebrades a Palamós, Cambrils i al Mercat de Sant Pere de Terrassa) i en la jornada professional que va tenir lloc el 16 de maig a Reus.

Funcionament del tast popular
El concurs popular s’instal·larà dins el mercat entre les 11.30 del matí fins a les 2 del migdia, i participar-hi serà molt senzill: caldrà triar una categoria de vermuts -blancs, vermells o rojos, reserva i innovadors-, tastar-ne tres referències i ordenar-les segons preferència. Per participar-hi no cal inscripció prèvia i és totalment gratuït.
A més a més de l’activitat lúdica del concurs, també s’oferirà l’opció de degustar un vermut i una tapa per un preu de 3€. Les parades que n’oferiran són les següents:
- Xarcuteria Polleria Gamisans
- Queviures PotPetit
- Xarcuteria Criolla
- Carnisseria Montse
- Natural i Bo
- Tanta Gana
- +k’olives
- Llegums i plats cuinats Ricardo i Montse

El concurs de vermuts celebra enguany la vuitena edició
Els vermuts guanyadors de l’edició es donaran a conèixer el dia 1 de juliol d’aquest 2022 en una gala que tindrà lloc a la ciutat de Reus. Les categories en què competeixen els productes: tradicionals blancs, tradicionals rojos o negres, tradicionals reserva, i altres estils de vermuts, que inclouen els daurats, taronges, rosats, secs i extra-dry blancs o negres.