VadeVi
El millor vermut semisec del món es fa a Catalunya

El reputat concurs londinenc World Drinks Awards ha posat a prova el sector de les begudes del món i tot acaba de fer públics els resultats de l’edició 2023 on destaquen els millors productes elaborats de punta a punta del planeta. En l’apartat de vermuts, una grata sorpresa: hi destaca un producte fet a Catalunya, concretament a terres de Ponent.

Ampolla del Marnuthem blanc, premiat en aquest concurs mundial de vermuts

El Marnuthem blanc 2021 ha estat escollit el millor vermut semisec de l’edició. És un producte, diran, que recorda les “espècies d’hivern i pastisseria danesa al nas i al paladar, una fruita encantadora amb un final de pebre blanc amarg i dolç”. Sigui com sigui, aquesta combinació aromàtica i de sabors l’han portat fins al capdamunt del podi d’aquesta categoria de semisecs.

Marnuthem, “la unió perfecta” de diversos elements

Els responsables d’aquest producte expliquen que Marnuthem és “la unió perfecta entre vi i botànics, entre acidesa i dolçor. El respecte dels elements…”. Aquest projecte neix l’any 2018 a Bell-lloc d’Urgell i esdevé, segons els seus responsables “un viatge a un somni que s’ha convertit en una il·lusió“. “Hem obert ampolles i ampolles, hem estudiat cada aroma, cada botànic, cada variant, cada procés, cada vi, i tot amb el mateix objectiu: fer-te gaudir, sorprendre’t, transportar-te i seduir-te amb nas, amb boca i amb essència“, diran amb entusiasme.

Marnuthem és una marca jove i optimista en el futur que s’ha enfocat a l’estudi i el desenvolupament de vermuts per fer que les persones amants de producte en puguin gaudir en la seva màxima expressió.

View this post on Instagram

A post shared by marnuthem (@marnuthem)

Medalla de plata als Premis Vinari

El cert és que el vermut català és cada vegada més competitiu. Aquest concurs internacional certifica una realitat que a Catalunya fa anys que es reivindica. De fet, aquest mateix producte, el Marnuthem blanc havia estat guardonat amb una medalla de plata als Premis Vinari de 2021, certamen que s’organitza precisament per donar valor i reconèixer la bona feina del sector vermuter del país.

Més notícies
El Raval de Barcelona va guanyar dos Premis Vinari de vermuts, entre els quals el que el distingeix com el millor vermut de Catalunya 2023 | Celler Ronadelles
El millor vermut català ret homenatge al Raval de la Barcelona del XIX
Comparteix
El guanyador absolut del Premi Vinari dels vermuts 2023 està elaborat pel celler Ronadelles de Cornudella del Montsant
El vermut és un producte de llarga tradició catalana | Foto: Unsplash
Sis vermuts innovadors per fer l’aperitiu abans de la mona
Comparteix
Ja tenim les postres i els dolços, però encara ens falta l'últim detall per fer un perfecte Dilluns de Pasqua: què servim a l'aperitiu
Llistat complet dels millors vermuts de Catalunya de 2023
Comparteix
Són el resultat de la novena edició dels Premis Vinari dels vermuts 2023

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa