VadeVi
‘Decanter’ elogia un vi català i el considera com un dels millors del món
  • CA

La revista britànica Decanter ha fet públiques al llarg d’aquests darrers dies les llistes de vins d’arreu del món que més han convençut els paladars dels seus experts col·laboradors d’entre els destapats i tastats durant l’any 2021. Recentment donava a conèixer el rànquing dels més trencadors o innovadors (off beat), on per cert hi destacava un vi blanc de Clos Figueras, al Priorat; i ara, ha donat a conèixer la llista definitiva: la dels millors d’entre els millors, o com ells els anomenen, Best of the best.

En total, destaquen una cinquantena de productes elaborats de punta a punta del planeta i que surten d’un nou tast a cegues d’entre tots aquells productes que diversos experts d’arreu del món ja havien seleccionat en el seu top 1 de l’any que tot just tanquem. D’aquí que es parli dels millors entre els millors. Aquesta selecció combina propostes recomanades en la categoria de clàssics, innovadors o propostes de valor.

El jurat de la finalíssima el conformaven tres persones: Michelle Cherutti-Kowal MW, consultora de vi i formadora WSET; el reconegut escriptor de vins Matt Walls i Stefan Neumann MS un consultor independent i Master sommelier des de l’any 2017.

Mas del Serral Brut Nature 2009

En la posició número set d’aquest rànquing, hi apareix un vi que neix a Catalunya, concretament un vi escumós: El Mas del Serral Brut Nature 2009 de Pepe Raventós, nascut a la Conca del Riu Anoia, ha obtingut puntuacions superiors als 95 punts de mitjana. “Té un caràcter aromàtic molt singular de pomes, mel i galetes amb tocs de litxi madur i meló fresc; amb una acidesa vibrant i cruixent. Un escumós amb molta profunditat, complexitat i diverses capes de sabor“, en diran els experts.

Aquest no és l’única menció internacional destacada que donen als productes elaborats per aquest celler del Penedès, ja que recentment, el rotatiu britànic ‘The Guardian’ va escollir Can Sumoi Ancestral Montònega, de l’anyada 2020 com un dels vins que no podien faltar a taula durant les festes de Nadal. A més a més, també han celebrat el reconeixement a Pepe Raventós com l’enòleg destacat de l’any per ‘La Guia de Vinos Gourmets’ de l’edició 2022.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa