El rei Felip VI i el president espanyol, Pedro Sánchez, van brindar amb un cava Codorníu durant un dinar amb el patronat de l’Institut Cervantes. En concret, el producte triat per a aquest àpat, on també van ser presents moltes altres personalitats i alts càrrecs de l’executiu espanyol i de la diplomàcia hispanoamericana va ser l’Ars Collecta Blanc de Noirs Gran Reserva. Un escumós amb un cupatge molt especial de pinot noir, trepat i xarel·lo que, explica el celler, reflecteix el “legat enològic de més de cinc segles fent caves”.
Un acte amb alts càrrecs i diplomàcia
El dinar, que té lloc cada any, es va celebrar el passat 4 d’octubre al Palau Reial d’Aranjuez, a Madrid, va comptar amb la presència no només del rei Felip i la reina Letízia i del cap de l’executiu espanyol sinó també de diversos ministres, el secretari d’Estat per a Iberoamèrica i el Carib i també diversos ambaixadors iberoamericans acreditats a l’estat espanyol.

Un cava “d’altíssima qualitat”
Els caves de la gamma Ars Collecta són fruit d’un procés d’elaboració artesanal que té lloc a Celler Jaume, un microceller on, afirmen des de Codorníu, “la innovació, la investigació i una cura prèvia exhaustiva de les vinyes” donen com a resultat uns caves “d’altíssima qualitat, expressius i d’una longevitat garantida”. L’any 2020, de fet, l’Ars Collecta Blanc de Noirs va ser guardonat amb una Medalla d’Or al prestigiós Concurs Mundial de Brussel·les.
El dinar ofert per la Casa Reial espanyola als convidats va consistir d’un guisat de faves verdín amb rap i cloïsses, moll de roca rostit amb bledes farcides de moniato, panses i escamarlà confitat i pa de pessic de xocolata negra amb cremós de xocolata blanca. Durant l’àpat també es van servir dos vins més: el Maar de Cervera Sauvignon Blanc 2020 i el Licinia 2016.