VadeVi
Felip VI i Pedro Sánchez brinden amb Codorníu
  • CA

El rei Felip VI i el president espanyol, Pedro Sánchez, van brindar amb un cava Codorníu durant un dinar amb el patronat de l’Institut Cervantes. En concret, el producte triat per a aquest àpat, on també van ser presents moltes altres personalitats i alts càrrecs de l’executiu espanyol i de la diplomàcia hispanoamericana va ser l’Ars Collecta Blanc de Noirs Gran Reserva. Un escumós amb un cupatge molt especial de pinot noir, trepat i xarel·lo que, explica el celler, reflecteix el “legat enològic de més de cinc segles fent caves”.

Un acte amb alts càrrecs i diplomàcia

El dinar, que té lloc cada any, es va celebrar el passat 4 d’octubre al Palau Reial d’Aranjuez, a Madrid, va comptar amb la presència no només del rei Felip i la reina Letízia i del cap de l’executiu espanyol sinó també de diversos ministres, el secretari d’Estat per a Iberoamèrica i el Carib i també diversos ambaixadors iberoamericans acreditats a l’estat espanyol.

El Palau Reial d'Aranjuez, on va tenir lloc l'acte | Fernando García (Wikimedia Commons, CC BY 2.0)
El Palau Reial d’Aranjuez, on va tenir lloc l’acte | Fernando García (Wikimedia Commons, CC BY 2.0)

Un cava “d’altíssima qualitat”

Els caves de la gamma Ars Collecta són fruit d’un procés d’elaboració artesanal que té lloc a Celler Jaume, un microceller on, afirmen des de Codorníu, “la innovació, la investigació i una cura prèvia exhaustiva de les vinyes” donen com a resultat uns caves “d’altíssima qualitat, expressius i d’una longevitat garantida”. L’any 2020, de fet, l’Ars Collecta Blanc de Noirs va ser guardonat amb una Medalla d’Or al prestigiós Concurs Mundial de Brussel·les.

El dinar ofert per la Casa Reial espanyola als convidats va consistir d’un guisat de faves verdín amb rap i cloïsses, moll de roca rostit amb bledes farcides de moniato, panses i escamarlà confitat i pa de pessic de xocolata negra amb cremós de xocolata blanca. Durant l’àpat també es van servir dos vins més: el Maar de Cervera Sauvignon Blanc 2020 i el Licinia 2016.

Més notícies
Codorníu Ars Collecta Josep Raventós Gran Reserva | cedida
Codorníu amplia la col·lecció Ars Collecta amb un homenatge al seu creador
Comparteix
Josep Raventós Gran Reserva és un cupatge de pinot noir, chardonnay, xarel·lo, parellada i macabeu de la collita de 2015 que surt al mercat després de 72 mesos de criança
Ramon Casas va ser l'autor d'aquest cartell presentat al primer concurs de Codorníu
Codorníu convoca el segon concurs de cartells 125 anys després
Comparteix
L'edició de 1898 va acabar formant part del llegat cultural de Catalunya
Felip VI, ambaixador mundial del vi?
Comparteix
Ampolla del '459 Ars Collecta' | Raventós Codorníu
Codorníu suma el cava ‘459’ a la col·lecció Ars Collecta
Comparteix
El nom ret homenatge al nombre de collites realitzades per la marca, i esdevé el successor del 457 (anyada 2010) i el 456 (anyada 2008)

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa