VadeVi
Tots els guanyadors del concurs de vins de la DO Costers del Segre 2024

El concurs de vins de la DO Costers del Segre ja ha repartit els guardons a tots els seus premiats d’enguany. D’aquesta manera, el jurat fa una setmana que delibera sobre més d’un centenar de vins que va tastar el passat dilluns 25 de novembre. El Tros del Tossal 2021, de Cérvoles celler, es va emportar el premi al millor vi de la DO Costers del Segre 2024; el Missenyora 2022, de L’Olivera, el premi al millor monovarietal de Macabeu 2024; finalment, el premi a millor iniciativa sostenible 2024 va ser també per L’Olivera, per la seva labor en integració laboral de persones en risc d’exclusió i la seva elaboració completament ecològica.

El monovarietal de syrah, Tros del Tossal 2021 del celler Cérvoles de la Pobla de Cérvoles (subzona Garrigues) ha estat escollit com a Millor Vi de la DO Costers del Segre 2024 en la tercera edició d’aquest concurs. Per la seva banda, el vi blanc Missenyora 2022 de L’Olivera de Vallbona de les Monges (subzona Valls del Riucorb), ha estat premiat pel jurat com Millor Monovarietal de Macabeu 2024. Ambdós vins, doncs, han aconseguit enamorar a un jurat exigent ple de professionals i s’ha proclamat els millors d’enguany. Prop de 140 vins s’han presentat al concurs que organitza el Consell Regulador de la DO Costers del Segre amb el suport del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida i la coordinació tècnica dels Premis Vinari.

Tomàs Cusiné, president de la DO ha celebrat “l’alt grau de participació del cellers”. Mentre que el diputat i vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, Jordi Verdú, ha anunciat en el transcurs de l’acte que el 2025 serà “l’any del vi de Lleida”. En aquesta línia, Verdú ha avançat que s’està treballant en l’elaboració d’un llibre que oferirà una visió global de 360 graus dels vins del territori. “Aquest projecte posarà en valor la feina dels cellers de Costers del Segre, la història i el patrimoni vitivinícola, l’impacte econòmic del sector, així com el procés delicat i minuciós que hi ha darrere de cada ampolla, des de les vinyes fins als sommeliers i restauradors”, ha explicat.

Imatge del tast del jurat del 3r Concurs de Vins de la DO Costers del Segre / Z.T.
Imatge del tast del jurat del 3r Concurs de Vins de la DO Costers del Segre / Z.T.

El llistat de premis de Costers del Segre

Vins Blancs Joves:

  1. Xirivino 2023, de Mas d’en Roy, d’Artesa de Segre
  2. Gotim Blanc 2023 de Castell del Remei, de Penelles
  3. Raimat Saira Albariño 2023 de Raimat, Lleida

Vins Blancs de Criança:

  1. Missenyora 2022, de L’Olivera
  2. Finca Les Lleres 2017, de Batlliu de Sort, d’Olp
  3. Jan Blanc 2023, de Clos Pons ,d’Albagés

Vins Rosats:

  1. Sot Neral 2024, de Carviresa, de Tàrrega
  2. Nena 2024, de Vinya el Vilars, d’Arbeca
  3. Vola Vola Papallona Rosat 2023, Mas Ramoneda, d’Artesa de Segre

Vins Negres Joves:

  1. Lo Grealó 2022, del celler Vinya L’Hereu, d’Artesa de Segre
  2. 3 Setmanes 2023, de Carviresa
  3. Petit Baldomà 2023, de Vall de Baldomar, d’Artesa de Segre

Vins Negres de Criança:

  1. Tros de Tossal 2021, del celler Cérvoles
  2. Finca Barqueres 2019, de Tomàs Cusiné, del Vilosell
  3. Raimat El Molí 2020, del celler Raimat

Vins Escumosos:

  1. Sort d’Abril 2019, del celler Analec, de Nalec
  2. Dena 2009, del celler d’Analec, de Nalec
  3. Siós Brut Rosé 2022, de Costers del Sió, de Balaguer
Més notícies
Notícia: El retorn triomfal d’una varietat autòctona a l’Empordà
Comparteix
La Carinyena Roja s'incorpora al plec de condicions del territori en un tast magistral a càrrec del mestre Josep Roca, del Celler de Can Roca
Notícia: Els viticultors joves lideren el futur del sector des del Penedès
Comparteix
L'acte organitzat al celler Gramona acull un més de 100 professionals de noves generacions que demostren com la sostenibilitat i la innovació marquen el camí de la vitivinicultura
Notícia: Perelada, l’únic celler de l’Estat en rebre un Green Award el 2024
Comparteix
La revista 'The Drinks Bussines' premia l'empresa vitivinícola per la seva gestió innovadora en la implementació d’energia renovable
Notícia: Audrey Doré: “Al Celler de Can Roca he après que cal ser prudent i pacient”
Comparteix
Filòloga i sommelier, Doré dirigeix des de l’estiu el bar de Viins, tapes i platillos dels germans Roca on prescriu amb expertesa vins que respiren natura, precisió i qualitat 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa