VadeVi
CVNE entra a Rías Baixas amb la compra de La Val

La Compañía Vinícola del Norte de España, coneguda pel seu acrònim CVNE, ha entrat a Rías Baixas després d’anunciar la compra del celler La Val, conegut per la seva producció d’albariño. Segons el CEO de l’empresa, Víctor Urrutia, aquesta adquisició suposa una passa més per tal de complir el seu objectiu d’esdevenir “el celler més important” de tot l’estat espanyol.

L’empresa s’estén a un nou territori

Si fins ara CVNE, una empresa amb seu a La Rioja, ja s’havia expandit a Ribera del Duero, Valdeorras i la DO Cava, on és propietària del celler penedesenc Roger Goulart, ara fa una incursió en un nou territori. Bodegas La Val, que ha estat comprada per un import que es desconeix, és un celler fundat el 1985 a Salvatierra de Miño, a la subregió del Condado do Tea de la Denominació d’Origen Rías Baixas. De fet, el celler, dels seus inicis, va esdevenir un dels principals impulsors de la creació d’aquesta DO, que es va oficialitzar tres anys després.

La seu històrica de CVNE a Haro (La Rioja)
La seu històrica de CVNE a Haro (La Rioja)

Un celler clau en la creació de la DO Rías Baixas i en la popularització de l’albariño

A més, Bodegas La Val també és molt coneguda per la seva tasca de promoció mundial de l’albariño i per la seva feina amb dues varietats auctòctones més, la loureiro i la treixadura. Totes elles són cultivades a les seves vinyes a les ribes del riu Miño, que inclouen les finques Arantei (35 hectàrees), Taboexa (13 hectàrees) i Porto (5 hectàrees). En total, 90 hectàrees de vinya d’on surt tot el raïm que fan servir per a la seva producció, el 70% de la qual es destina a l’exportació, i que ara passen a formar part de CVNE, una empresa creada el 1879 i que continua sent propietat dels descendents dels seus fundadors.

Més notícies
Miquel Torres Maczassek, director general de Família Torres
Torres amplia el seu projecte de vins a Rías Baixas
Comparteix
L'empresa és present en aquesta regió de vins gallega des de 2012 i es consolida amb l'adquisició del celler Valdamor
Juvé & Camps treu el seu primer vi de Ribera del Duero
Comparteix
Pagos de Anguix és el nou vi que des de finals d'octubre està al mercat, la nova aposta del celler de Sant Sadurní pels vins tranquils
El cava Roger Goulart Brut Nature Reserva escollit cava solidari del Club Rotary 2019-2020
Comparteix
El cava del celler de Sant Esteve Sesrovires es va imposar en el tast a cegues que es va celebrar en un acte previ al sopar solidari del Club Rotary a la Confraria del Cava
Torres elabora un nou albariño premium
Comparteix

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa