La Fira del Vi de Falset, la mostra de vins de la DOQ Priorat i la DO Montsant presenta xifres de rècord. En aquest cap de setmana, s’han servit unes 57.000 degustacions de vi en 9.500 tiquets de sis tastos. Així, el certament ha superat per segon any consecutiu tots els rècords d’assistència de les 28 edicions que duu. Fins ara la xifra més alta era la de 2022 amb 42.000 degustacions mentre que el 2017, quan el Primer de Maig també va caure en dilluns, varen ser 37.000. A més, la mostra no s’atura sinó que continuarà als cellers durant tot el mes de maig, amb degustacions a peu de vinya amb reserva prèvia.
“Un eina de primer nivell” per a la comarca
Els actes a Falset i altres pobles de la comarca han estat, segons l’organització, un “èxit absolut de visitants” i, en conjunt, durant aquest cap de setmana larg més de 35.000 persones han assistit a algun dels esdeveniments de la Fira del Vi. Com afirma Carlos Brull, alcalde de Falset i president de la comissió organitzadora, en aquests 28 anys la fira ha esdevingut “una eina de primer nivell al servei de la comarca del Priorat”, alhora “un certamen comercial” i “una fira vitivinícola, una festa de la comarca i una promoció enoturística” que atreu “gent de tot el país i d’arreu del món”.

Brull ha destacat el perfil del visitant, un públic “a qui interessa el món del vi i té un nivell de coneixement alt” i també “molt jove, al voltant de la trentena”, que consumeix vi tot l’any i que va a la fira per “saber més coses del món del vi, la terra, les varietats i els cellers”. Això, juntament amb la participació, en aquesta edició, de 65 cellers (55% de la DOQ Priorat i 45% de la DO Montsant), en fan un esdeveniment més que consolidat.
La fira continua als cellers
Ara, com dèiem, la Fira del Vi de Falset continua als cellers fins a final de mes a diversos cellers de la comarca del Priorat. Així, en col·laboració amb les denominacions d’origen, es vol convertir tota la comarca en un “recinte firal” que ofereixi degustacions, un gran aparador vitivinícola que doni continuïtat per tal que la fira no s’aturi i continuï sent útil als cellers, transcendint la visita d’un dia i organitzant estades d’un cap de setmana o de més dies per tal de conèixer millor la comarca i les seves propostes enoturístiques.