VadeVi
La Fira del Vi de Falset s’alia amb l’i4vi i allarga la cita fins al juny

La Fira del Vi de Falset i l’Aliança i4vi han signat un acord per potenciar les activitats adreçades a un públic professional en el marc i sota el segell d’aquesta pròxima mostra de vins de la DOQ Priorat i la DO Montsant. Des de fa 28 anys, el certamen se celebra el primer cap de setmana del mes de maig i, progressivament, ha anat posant en el calendari altres propostes, que gràcies a la col·laboració s’allargaran fins al mes de juny.

La mostra, un dia més amb 65 cellers confirmats

L’esdeveniment ultima els detalls de la seva 28a edició, que aquest 2023 concentra la major part d’activitats en el cap de setmana de divendres 28 d’abril a dilluns 1 de maig. Són 65 els cellers que s’han inscrit en la fira presencial de Falset, un 55% dels quals pertany a la DOQ Priorat i un 45% a la DO Montsant. Bona part d’aquests cellers també participaran en la proposta iniciada durant la pandèmia i que permet que, al llarg de tot el mes de maig, els cellers de la DOQ Priorat i de la DO Montsant obrin les portes i es converteixin en estands on tastar els vins mentre es trepitja la comarca.

Jornades professionals amb l’I4vi

A tot plegat s’hi afegeix ara l’acord assolit entre l’Ajuntament de Falset (organitzador de la Fira del Vi) i l’Aliança i4vi, que integren L’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), l’Institut de Recerca i Tecnologies Agroalimentàries (IRTA), la Universitat Rovira i Virgili (URV) i el Centre Tecnològic del Vi de Falset (VITEC). Aquest acord preveu l’organització de tastos per part de l’INCAVI durant els dies del certamen, però també unes jornades professionals, que tindran lloc els primers dies del mes de juny.

“La Fira del Vi sempre ha mirat d’atreure el consumidor final però també un públic professional. El que ara voldríem amb aquesta aliança és anar un pas més enllà i oferir un programa que atregui professionals d’arreu del país”, explica Carlos Brull, alcalde de Falset. “La Fira té vocació de fira nacional i és per això que volem seguir creixent i donant-nos a conèixer a tot Catalunya”, afegeix.

Venda directa de vins

D’altra banda, aquest any, un altre dels reptes de l’organització, comparteixen, està a potenciar la venda directa de vi per part dels cellers. És per aquest motiu que la Fira del Vi instaurarà un punt de recollida per als visitants, de manera que la compra de vi sigui més fàcil i còmoda, i que els compradors no hagin de carregar fins als seus vehicles particulars. El magatzem de la Fira del Vi farà de punt de recollida i càrrega. Paral·lelament, s’ha convidat els cellers a oferir preus especials durant aquests dies que incloguin descomptes amb relació als preus de venda en establiments comercials.

La informació i el programa de la Fira s’actualitzen a www.firadelvi.org

Més notícies
La fira del vi de falset celebra enguany la 28a edició | Foto: cedida

Un dia més de Fira del Vi de Falset amb prop de seixanta cellers confirmats

L'esdeveniment potenciarà la venda de vins durant la cita presencial i mantindrà la proposta de visites a cellers del territori durant el mes de maig
:  - Mobile
Els cellers del Priorat han obert portes tot el mes de maig en el marc de la 27a Fira del Vi | cedida

La Fira del Vi de Falset tanca portes a la 27a edició amb ‘xifres rècord’

Enguany que el certamen ha recuperat la presencialitat, ha registrat prop de sis-centes reserves a cellers durant tot aquest mes de maig
:  - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa