VadeVi
Meritxell Falgueras fusiona vi i literatura en la seva primera novel·la

Tasta’m o Cátame, en la versió original, és el títol amb el qual la comunicadora i sommelier Meritxell Falgueras s’estrena amb el gènere novel·la. “És un somni fet realitat“, compartirà a Vadevi tot just després de fer una primera presentació oficial de l’obra. I explica, amb relació al títol, que ja tenia decidit abans de començar a escriure’n el contingut. Perquè la seva idea ve gestada de temps, la venia madurant des de 2010, i finalment aquest 2023 ha sortit al mercat pocs dies abans de Sant Jordi, la gran festa del llibre català.

Falgueras és autora de diversos llibres de temàtica vitivinícola, però insisteix en el fet que “mai es veia en cor” d’enfrontar-se aquest gènere. “Hauria preferit començar publicant contes, confessa, però el resultat ha estat finalment una novel·la curta”. I continua: “Ara, amb 41 anys, m’hi he atrevit, ja tinc edat per deixar de complir anys i començar a complir somnis“.

Portada de la primera novel·la de Meritxell Falgueras | Foto: M.F.

Un relat de ficció amb altes dosis autobiogràfiques

L’autora confessa que el text té altes dosis autobiogràfiques malgrat que combina situacions i personatges reals i de ficció. Tasta’m relata la vida d’una jove -“veureu diverses Meris en cada personatge”- que s’enfronta a aventures i desventures tant en l’àmbit personal com professional. “És el retrat d’una Meri somiadora que vivia un moment vital diferent de l’actual i que tenia la mirada en trobar el vi perfecte i el príncep blau“, explica.

“M’encantava i em segueix agradant el glamour del vi i amb aquesta història vull transmetre-ho així, fer-lo interessant i atractiu a tothom; ‘Tasta’m’ pot atrapar gent del món del vi o que no hi tingui res a veure, però que fullejant-lo podrà en aprendre alguna cosa nova”.

Referències constants al vi

Hi ha dones que són com un verdejo d’anyada. Si el paladar no és gaire exigent, es poden consumir durant tot l’any, però a partir dels trenta, les aromes varietals es van marcint al mateix temps que s’incrementa l’obsessió per la cel·lulitis, les arrugues i els efectes perniciosos de la gravetat sobre els cossos matxucats al gimnàs”.

El fil argumental del llibre, prologat, per cert, pel sommelier Josep Pitu Roca, sempre està regat de referències vinícoles. Recupera, per exemple, convocatòries a esdeveniments històrics del sector del vi, com un tast que es va fer al malauradament desaparegut Monvínic -“el millor Wine Bar d’Europa“, en paraules de la sommelier; menciona personalitats de l’àmbit gastronòmic del moment i incorpora sovint el nom de vins, cellers i regions vitivinícoles del món.

“He volgut que el llibre fos didàctic, però evitant els tecnicismes -res de fermentacions ni de vins d’àmfora-“. I afegeix, “he buscat compartir utilitzant un to gamberro històries entre amigues que totes hem viscut, i on mai falta el vi”, apunta.

L’humorista Carlos Latre va presentar la novel·la de Meritxell Falguers | Foto: cedida

Combinar ficció i no-ficció

La primera presentació de Tasta’m s’ha fet al Palace i ha estat guiada per l’humorista Carlos Latre; aquesta setmana signarà llibres coincidint amb la festa de Sant Jordi (a sota, a la imatge, apareixen dates i localitzacions detallades) i el dia 4 de maig hi haurà nova oportunitat a la Casa del Llibre de Barcelona. Mentrestant, i amb la mirada al futur, l’autora confessa que vol continuar combinant ficció i no-ficció, i més enllà de projectes vinculats amb la cultura del vi té la idea de reprendre la idea de publicar contes, una assignatura pendent.

Més notícies
Meritxell Falgueras, tallant la cita inaugural de la 35a Festa del Vi de Gandesa | Foto: @di_thinks
Falgueras: “La garnatxa blanca sap envellir, és com una arruga ‘sexy'”
Comparteix
La sommelier i comunicadora ha inaugurat oficialment la 35a Festa del Vi de Gandesa que comença aquest divendres a la capital de la Terra Alta
La sommelier i comunicadora Meritxell Falgueras | M.F.
Meritxell Falgueras, una enamorada del rosa i dels rosats
Comparteix
La comunicadora i sommelier conduirà l'acte de lliurament dels 'Barcelona Rosé' que es farà dins la 'Barcelona Wine Week'
Meritxell Falgueras, a la presentació del llibre 'Divinament' | cedida
Meritxell Falgueras presenta el seu #Divinament a l’Escola d’Enoturisme
Comparteix

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa